"Pandemi döneminde ortopedik problemler yüzde 70 arttı"
"Pandemi döneminde ortopedik problemler yüzde 70 arttı" Fizyoterapist Samet Şimşek, pandemi döneminde yüzde 70 artış gösterdiğini söylediği ortopedik problemlerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Bu süreçte bel ve boyun fıtığı hastalıklarının öne çıktığını söyleyen Şimşek, “Bunun en büyük nedeni hareketsizlik” dedi.
20.09.2021 Sağlık
Evden çalışma hangi ortopedik sorunları ortaya çıkardı?
Evden çalışma hangi ortopedik sorunları ortaya çıkardı? Pandemi ile hayatımıza giren evden çalışma ortopedik sağlık sorunlarına sebep oldu. Gerekli önlemlerin alınmaması sonucu ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya önerilerini sizin için derledi.
14.04.2021 Sağlık
Covid 19'da belirtisiz taşıyıcılık durumuna dikkat!
Covid 19'da belirtisiz taşıyıcılık durumuna dikkat! Koronavirüs hızla yayılmaya devam ederken yapılan yeni çalışmalar asemptomatik yani herhangi bir belirti göstermeyen kişilerin vaka sayılarındaki artışta kilit rol oynadığını ortaya koyuyor. Uzmanlara göre, Covid pozitif olduğunun farkında olmayan kişiler bulaş riskini arttırıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslan Çelebi, koronavirüste yeni semptomlar ve asemptomatik hastalar ile ilgili detayları anlattı.
8.02.2021 Sağlık