Domates ile ilgili önemli adım! Bakanlık düğmeye bastı
Domates ile ilgili önemli adım! Bakanlık düğmeye bastı Domates ile ilgili flaş gelişme. Domates salçasıyla ilgili bakanlık düğmeye bastı. Avrupa’daki enerji krizinin Türkiye’den tarım ürünlerine talebi artırması sonrası hükümetten önemli bir adım geldi. Ticaret Bakanlığı domates salçasını ihracı kayda bağlı mallar listesine ekledi. Domates konservesi ve salça ihracatına kayıt uygulaması getirildiği, ihracatın yasaklanması veya kısıtlanmasının söz konusu olmadığı belirtildi. Uzmanlar ise hem üretici hem ihracatçıya iç piyasaya yetecek arzın yapılmaması durumunda ‘kısıtlamaya’ gideceği mesajı verdiğine dikkat çekti.
8.09.2022 Ekonomi
FARC'tan siyasi hayata geçiş için önemli adım
FARC'tan siyasi hayata geçiş için önemli adım Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri FARC ve Kolombiya hükümeti arasında yapılan anlaşmanın ardından FARC siyasi parti kurma sürecinde önemli bir adım attı. Örgütün silahlı olmayan 6 üyesi Kongre'nin alt kanadında temsil hakkı elde etti.
17.06.2021 Dünya
17. Fasıl AB ile müzakereye açıldı
17. Fasıl AB ile müzakereye açıldı Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin önemli adımlarından biri daha atıldı. 17. Fasıl müzakereye açıldı. 17. faslın açılması ile birlikte AB ile üyelik müzakerelerinde açılan fasıl sayısı 15'e yükseldi
29.09.2021 Gündem