Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Nardugan Bayramında nar ne zaman kırılır, Nardugan Bayramında nar kırma ritüeli nasıl yapılır?
Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Nardugan Bayramında nar ne zaman kırılır, Nardugan Bayramında nar kırma ritüeli nasıl yapılır? "Nardugan" veya "Doğan Güneş," Türk kültürlerinde her yıl sonunda kutlanan bir bayramdır ve bazı kaynaklarda "Doğuş Bayramı" olarak adlandırılır. Bu bayram, kışın en soğuk günlerinde, 21 Aralık’ta gerçekleşen güneş dönümüne denk gelir. Nardugan aynı zamanda "yeniden doğuş" bayramı olarak bilinir. Nardugan'ın özel bir ritüel de "nar kırma"dır.
21.12.2023 Gündem
Şebi Yelda ne demek, Nardugan Bayramı nedir? Nardugan Bayramı (Şebi Yelda) gecesi ne zaman, ne yapılır? Nardugan Bayramı nasıl kutlanır?
Şebi Yelda ne demek, Nardugan Bayramı nedir? Nardugan Bayramı (Şebi Yelda) gecesi ne zaman, ne yapılır? Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Şeb-i Yelda’nın anlamı ve ritüeller için araştırmalar yoğunlaştı. 21 Aralık'a verilen isimlerden biri de Şeb-i Yelda’dır ve içinde ritüeli barındırır. Şeb-i Yelda geleneği, İran’ın diğer bölgelerinde olduğu gibi, Mazenderan eyaletinde hala kutlanmaya devam eden bir gelenek. Peki, Şeb-i Yelda ne demek? Şebi Yelda nedir, ne zaman, Şebi Yalda gecesi ne yapılır, Nardugan Bayramı nasıl kutlanır?
21.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri