En çok çalışanları etkiliyor! Mükemmel olma isteği psikolojik hastalıkların işareti olabilir!
En çok çalışanları etkiliyor! Mükemmel olma isteği psikolojik hastalıkların işareti olabilir! Modern çağın getirdiği psikolojik hastalıklar çoğu kez hem sosyal hayatı hem de iş yaşamını etkiliyor. Çoğu kişi de son zamanlarda dağınık beyin sendromundan şikayetçi. Her işi mükemmel yapma fikri hemen hemen her çalışanda ortaya çıkan durumların başında geliyor. Kimi zaman bu durum normal görünse de altında yatan psikolojik bir hastalığın işareti olabilir. Peki dağınık beyin sendromu nedir? Dağınık beyin sendromu belirtileri nelerdir? Dağınık beyin sendromu neden olur, kimlerde görülür? İşte detaylar…
19.03.2022 Sağlık
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı?
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı? İnsanın hayat ve akademik başarısında önemli bir yeri ve katkısı olan mükemmelliyetçilik, kişiye ne zaman zarar veriyor? Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sağlıksız olan ve denge gözetilmeyen mükemmelliyetçiliğin kişide başta sağlık problemleri olmak üzere hayatının diğer alanlarında da pek çok olumsuzluğa davetiye çıkardığına dikkat çekti. Prof. Dr. Tarhan’a göre, sağlıklı mükemmelliyetçilikte kişi olumluya odaklanırken; sağlıksız olanda kendisini suçlar, utanç duyar ve kendini değersiz görür. Tarhan, sağlıksız mükemmelliyetçiliğin modern yaşamın yan etkilerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.
24.10.2021 Sağlık
Estetik operasyon öncesi psikolojik testler uygulanmalı!
Estetik operasyon öncesi psikolojik testler uygulanmalı! Estetik operasyonlara ilginin giderek artması, ameliyat olması uygun hastaların belirlenmesinin önemini ön plana çıkarıyor. Beyindeki genetik bozukluğun, kişilik özelliklerinin, cinsel sorunların yanı sıra yeterli ilgi ve sevgi görememenin dış görünüşe aşırı düşkünlüğün nedenleri arasında sayılabileceğini belirten uzmanlar, kişide zamanla takıntıya varan ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguluyor. Uzmanlar, beden algısı bozukluğu nedeniyle bazı bireylerin üst üste birkaç operasyon talep ettiğini ifade ediyor ve ameliyata uygunluğun tespit edilebilmesi için öncesinde mutlaka psikolojik testler uygulanmasını tavsiye ediyor.
6.08.2021 Sağlık
Mükemmeliyetçilik uykusuz bırakıyor!
Mükemmeliyetçilik uykusuz bırakıyor! Uyku kalitesi, mükemmeliyetçilik, kaygı bozukluğu ve depresyon arasındaki ilişkiyi irdeleyen araştırmacılar, kaygı seviyesi yüksek olanlar ile mükemmeliyetçi insanların daha çok uykusuzluk çektiğini belirledi.
20.01.2017 Sağlık