MS hastalarında Kovid-19'un seyri!
MS hastalarında Kovid-19'un seyri! İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aksel Siva; "Kovid geçiren MS'lilerde daha kötüye bir gidiş, daha farklı bir durum gözlemlemedik" dedi.
31.05.2021 Sağlık
MS hastaları nelere dikkat etmeli?
MS hastaları nelere dikkat etmeli? Beyindeki ya da omurilikte yer alan sinir hücrelerinin veya nadiren beyindeki sinir hücrelerinin hasar görmesi ile Multipl Skleroz yani kısa adı ile MS hastalığı ortaya çıkıyor. MS hastalığının çoğu zaman akut atak olarak adlandırılan ani ataklar şeklinde başladığını belirten uzmanlar; hastalığın tedavisi süresince çok sıcak havalardan, ortamlardan ve aşırı egzersizlerden kaçınılması gerektiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, MS hastalığının gençlerde ve kadınlarda daha çok görüldüğünü, erkeklerde ise kadınlara kıyasla daha ağır seyrettiğini ifade ediyor.
25.05.2021 Sağlık
MS’i kontrol altına alabilirsiniz!
MS’i kontrol altına alabilirsiniz! MS hastaları için atak dönemi ve sonrasında koruyucu tedaviler ve her geçen gün bir yenisi eklenen ilaç araştırmaları ile MS hastaları için umut, her gün biraz daha büyüyor.
24.05.2016 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri