Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var...
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var... Mavi Vatan’ın koruyucusu Türk donanması gücüne güç katıyor. Donanmanın sessiz ve derin gücü denizaltıların etkisini arttırmak için süren çabalara milli ve modern sistemlerin uygulanmasıyla devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
Türkiye'den milli denizaltı için kritik adım! Dünyada pek çok ülke stratejik sistemlerde kısıtlamalar uyguluyordu...
Türkiye'den milli denizaltı için kritik adım! Dünyada pek çok ülke stratejik sistemlerde kısıtlamalar uyguluyordu... Türkiye'den tarihi adın geldi. Ülkemiz sadece silah üreticisi değil silahların kullanılacağı platformları da üreten bir ülke haline geliyor. TÜBİTAK SAGE imzalı DATA test istasyonlarının yerlileşmesini sağlarken, kritik bilgilerin yabancı ülkelerle paylaşılmasının da önüne geçiyor.
14.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk savunmasının 'gizli' devi: Milli Denizaltı
Türk savunmasının 'gizli' devi: Milli Denizaltı Türk donanması ilk milli denizaltı üretimine hız verdi. 2023'e kadar teslim edilmesi planlanan Yeni Tip Denizaltı Tedarik Projesi kapsamında üretilecek denizaltılar 15 gün suyun altında kalabilecek. 2,7 milyar dolarlık proje tamamlandığında Türkiye hiç yakıt ikmali yapmadan ABD'ye gidip geri dönebilecek.
29.09.2021 Gündem