Memura tazminat müjdesi! Büyükşehirlerde yaşayanları kapsıyor, işte detaylar...
Memura tazminat müjdesi! Büyükşehirlerde yaşayanları kapsıyor, işte detaylar... Büyükşehirlerde yaşayan memurları yakından ilgilendiriyor. Yaşam şartları büyük kentlerde diğer şehirlere göre daha zorlu. Ev kiralarından temel gıda maddelerine, ulaşımdan yeme - içmeye kadar pek çok kalemde daha fazla ödeme yapılması gerekiyor. Uzun süredir büyükşehirlerde yaşam mücadelesi veren çalışanlar maaşlarında farklılık olmasını istiyordu. Ak Parti Büyükşehirlerde yaşayan memurlar için harekete geçiyor ve büyükşehir tazminatını gündeme getiriyor.. AK Parti yerel seçim beyannamesini 30 Ocak tarihinde açıklayacak. Beyannamede yer alan maddelerden düzenlemelerden 'memurlara büyükşehir tazminatı' maddesi dikkat çekti. Bu konudaki düzenlemeyle memurların büyükşehirlerde yaşayan memurların şartlarının geliştirilmesi hedefleniyor.
22.01.2024 Memur
Kamuda yeni dönem! Memurlar ödeyecek
Kamuda yeni dönem! Memurlar ödeyecek Tüm kamu görevlilerini ilgilendiriyor. İşinde kusurlu olan memur bu durumdan dolayı vatandaşın mağdur olmasına sebep olursa, sebep olduğu zararı ödeyecek. Böylece vatandaşların zarar görmesi engellenmiş olacak. Büyük bir değişim yaşanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurmuştu. Detaylar belli oluyor. İnsan Hakları Eylem Planı ile gerçekleşecek değişikliklerden biri de kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan hataları en aza indirecek. Çünkü doğacak maddi zarar kamu kurumu tarafından ödenecek. Bu zararı kurum ilgili memurdan temin edebilecek.
8.03.2021 Çalışma Hayatı
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! İşten ayrılıp tazminat alabilirsiniz
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! İşten ayrılıp tazminat alabilirsiniz Pandemi nedeniyle iş yerlerinde kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulaması işveren- işçi açısından olumsuz durumlara neden oldu. Bu nedenle çalışanlar işten ayrılmak istediklerinde kıdem tazminatlarını yakmadan nasıl tazminat alabileceklerini araştırıyor. Peki kendi isteği ile işten ayrılmak isteyen çalışanlar kıdem tazminatı ve diğer haklarını alabilirler mi? İşte tüm detaylar...
14.08.2020 Çalışma Hayatı