Maymun çiçeği virüsü yayılıyor! ABD'de vaka sayıları artınca CDC aşı kararı verdi...
Maymun çiçeği virüsü yayılıyor! ABD'de vaka sayıları artınca CDC aşı kararı verdi... Koronavirüs salgını 2 yılı aşkın süredir dünyayı kasıp kavurmuştu. Şimdi de Maymun çiçeği virüsü için alarma geçmiş durumda. Salgın konusunda ABD'nin en yetkili kurumu CDC'den beklenen açıklama geldi. Kurum aşı kararını kamuoyu ile paylaştı.
24.05.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü nedir, ilk vaka Türkiye’de görüldü mü? Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi var mı, öldürür mü?
Maymun çiçeği virüsü nedir, ilk vaka Türkiye’de görüldü mü? Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi var mı, öldürür mü? Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de var mı, öldürür mü, bulaşıcı mı? İngiliz hükümeti yayınladığı bir bildiriyle halkı nadir görülen ve viral bir enfeksiyon olan maymun çiçeği virüsü (Monkeypox ya da Monkeypoxvirus) hastalığına karşı uyardı. Fareler gibi enfekte kemirgenler veya hayvanlardan bulaşan hastalık, İngiltere’de tespit edildi. Tespit edilen kişinin yakın zamanda Nijerya’ya gittiği ve hastalığı muhtemelen oradan kaptığı aktarıldı. Enfekte kişi, Londra’da bir hastanede izolasyon odasında tedavi ediliyor. Yaklaşık 10 ülkeye yayılan virüs Dünya Sağlık Örgütü’nü de harekete geçirdi. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Monkeypox (Maymun çiçeği virüsü) bulaşıcı mı, öldürür mü, tedavisi var mı?
21.05.2022 Sağlık