Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca'dan ilk mesaj geldi
Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca'dan ilk mesaj geldi Türkiye'nin salgınla mücadelede yeni yol haritası bugün belli olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Twitter'dan yaptığı paylaşım, 'maske' konusunda merak uyandırdı.
2.03.2022 Gündem
Son dakika maske açıklaması! Uzman isim tarih verdi, tüm kısıtlamalar sona erecek...
Son dakika maske açıklaması! Uzman isim tarih verdi, tüm kısıtlamalar sona erecek... Kısıtlamalar ve maskelerin çıkarılması ile ilgili son dakika açıklaması! Uzman isim tarih vererek önemli açıklamalarda bulundu. Zorunlu maske uygulaması sona erebilir. Koronavirüsün gündemden çıkacağını belirtip tarih veren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, aşılı olan kişilerin maske takmasına gerek olmadığını, sadece toplu taşımada ve hastalık belirtileri gösterenler için geçerli olabileceğini belirtti. 'Aşılı ise ve bağışıklık sistemini baskılayacak ilaç kullanmıyor ve 65 yaş üzeri değilse maske takmasına gerek yok' diyen Savaşçı, çoğu kısıtlamaların kalkacağını da sözlerine ekledi. Maske, dolaşım, seyahat, eğlence, gösteri, eğitim, iş hayatı birçok alandaki kısıtlamanın sona ereceğini belirtti.
25.02.2022 Gündem
Yeni kısıtlamalar neler? Maske, müzik, ayakta yolcu kısıtlaması mı geldi? Yeni gelen kısıtlamalar...
Yeni kısıtlamalar neler? Maske, müzik, ayakta yolcu kısıtlaması mı geldi? Yeni gelen kısıtlamalar... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece 00.00’dan itibaren kafetarya ve restoran gibi mekanlarda müzik yayını yapılamayacağını duyurdu. Soylu, “Bu gece saat 12’den itibaren 81 vilayette kafeterya olsun, restoran olsun kesinlikle ve kesinlikle; hem canlı müzik hem de yani bir plak gibi, playback gibi müzikler yayınlanmayacaktır. 12 itibariyle sona erecektir. Genelgeyi valiliklere gönderdik, karar alacaklar ve bunu da derhal uygulamaya başlayacaklardır” dedi. İşte yeni gelen kısıtlamalar…
8.09.2020 Gündem