Yılın ilk kuru üzümünün kilosu 4 bin TL oldu: Üretici gerçek fiyatı bekliyorManisa'da 2026-2027 sezonunun ilk çekirdeksiz kuru üzümü, Manisa Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen açık artırmada kilogramı 4 bin TL'den sembolik olarak satın alındı. Sezonun ilk satışının ardından gözler üreticinin merakla beklediği gerçek kuru üzüm fiyatına çevrilirken, üreticiler maliyetler ve piyasa şartları dikkate alınarak tatmin edici bir fiyat açıklanmasını bekliyor.
Dünyanın en önemli üreticisi Türkiye üretiyor Avrupa tüketiyorManisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Türkiye'de kuru üzüm tüketiminin istenilen seviyede olmadığını belirterek, iç piyasanın en az 100 bin tonluk tüketime ulaşması gerektiğini söyledi. Özkasap, okul projelerinin yeniden hayata geçirilmesini isterken, Manisa'nın dünya standartlarında üretim ve ihracat altyapısına sahip olduğunu vurguladı.
Üzüm rekoltesi arttı, gözler TMO'nun açıklayacağı fiyattaManisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, bu yıl üzüm rekoltesinin geçen yıla göre çok daha yüksek olacağını belirterek, üreticinin Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) piyasayı düzenleyici bir fiyat açıklaması beklediğini söyledi. Özkasap, üreticilere de "Brix değerini görmeden üzümünüzü kesmeyin" uyarısında bulundu.
Manisa Ticaret Borsası'ndan üzüm üreticisine kritik uyarı: Erken hasat yapan yandı!Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, 2026 yılı kuru üzüm sezonuna ilişkin merakla beklenen saha değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı. Bu yıl kuru üzüm rekoltesinin geçen yıla kıyasla önemli ölçüde yüksek olacağını müjdeleyen Özkasap, üreticilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) piyasayı dengeleyici bir fiyat beklediğini belirtti.