Bakan Nebati'den GES açıklaması! İşte 10 maddede Gelire Endeksli Senet ile ilgili detaylar...
Bakan Nebati'den GES açıklaması! İşte 10 maddede Gelire Endeksli Senet ile ilgili detaylar... Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati, Gelire Endeksli Senet (GES) uygulamasına değinerek, “GES’lerde getiri KİT içindeki DHMİ ve Kıyı Emniyeti’nden bütçeye aktarılacak hasılata endeksli olacak. Hasılat arttıkça yatırımcılar ilave getiri kazanacak. GES’te asgari getiri garantisi olacak” dedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelire Endeksli Senet (GES) ihracının detaylarını 10 soruya verilen cevaplarla anlattı.
12.06.2022 Ekonomi
Bakan Albayrak açıkladı: 525 milyar TL'yi buldu
Bakan Albayrak açıkladı: 525 milyar TL'yi buldu Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarımızın maddi tutarı 240 milyar TL'ye ulaşmıştır. Bu miktar, milli gelirin yüzde 5'i civarındadır. Covid-19 salgının ekonomimize etkilerini gidereceğimizden, ülkemiz için ortaya çıkan potansiyeli değerlendirebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasında bulundu. Albayrak, "Biz sadece devreye alınan adımların maddi tutarını dile getirmekteyiz. Eğer bazı ülkeler gibi ekonomik büyüklüğünü ifade etmemiz gerekirse, bu rakam 525 milyar TL'yi bulmaktadır.' dedi.
13.05.2020 Ekonomi
Bakan Albayrak: Her alanda tarihi atılımların ve büyük ideallerin gayretindeyiz
Bakan Albayrak: Her alanda tarihi atılımların ve büyük ideallerin gayretindeyiz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Cari açığa darbe vuracak, enerjide dışa bağımlılığı sonlandıracak keşiflerin arefesindeyiz." ifadelerini kullandı.
9.04.2020 Ekonomi