Okullar ne zaman açılacak? Lise ve ortaokullar hangi tarihte açılacak? İlk ders zili ne zaman çalacak? İlk tatil ne zaman?
Okullar ne zaman açılacak? Lise ve ortaokullar hangi tarihte açılacak? İlk ders zili ne zaman çalacak? İlk tatil ne zaman? Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlayacağı tarih araştırılıyor. Bugün itibariyle anaokulların ve ilkokul 1. sınıfların uyum haftası eğitimleri başlıyor. Diğer kademelerde eğitimler ise bir hafta geç başlayacak. Pek çok kişi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan eğitim takvimi araştırılıyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Lise ve ortaokullar hangi tarihte açılacak? İlk ders zili ne zaman çalacak? MEB 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı başlangıç tarihi!
5.09.2022 Eğitim
Liseler ne zaman açılıyor? Okullar yüz yüze mi açılacak? Bakan Özer açıkladı!
Liseler ne zaman açılıyor? Okullar yüz yüze mi açılacak? Bakan Özer açıkladı! Yaz tatilinin bitmesine kısa bir süre kala liselerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. LGS tercih sürecinin tamamlanmasıyla okullarda eğitimin yüz yüze mi yoksa online olarak mı devam edeceği araştırılıyor. 2021-2022 Eğitim Yılı takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Peki, Liseler ne zaman açılıyor? 2021-2022 Eğitim Yılı ne zaman başlıyor? Okullar yüz yüze mi açılacak? İşte detaylar...
20.08.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, yeni tarih...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, yeni tarih... Milyonlar merakla bekliyordu. MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Tarihler açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı. Bakan Selçuk "Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde 15 Şubat'ta yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. 1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık" dedi. '1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak" diyen Selçuk, "Onların verimli bir şekilde sınavlara hazırlık yapmaları ve öğretmenleriyle birebir çalışmaları çok önemli" ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk "Öğretmenlerimiz Kovid-19 aşısının uygulama sıralamasında öncelikli gruba alınmıştı. Süreci hızlandırmak adına yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır" şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin mesleki gelişim programlarının 8-12 Şubat'ta çevrim içi düzenlenmesine karar verdi.
2.02.2021 Eğitim