Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti nasıl tüketilmeli?
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti nasıl tüketilmeli? Kurban Bayramı’na kısa süre kaldı. Uzmanlar bayramda şekerli besinlerle birlikte et tüketimi konusunda uyarıyor. Kurban Bayramı’nda şeker ve şekerli besinlerle et tüketiminin de arttığını belirten Diyetisyen Özden Örkcü; özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide rahatsızlığı ve diyabeti olan kişilerin beslenmelerine daha çok dikkat etmeleri gerektiğini ifade ediyor. Diyetisyen Özden Örkcü, kurban etlerinin küçük parçalar halinde kesilip buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak -2 derecede buzlukta ya da -18 derecede derin dondurucuda saklanmasını tavsiye ediyor. Diyetisyen Örkcü, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçlara yol açması nedeniyle etin çözünmesi için kalorifer ya da soba üzerinde bekletilmesi gibi yöntemlerin de tercih edilmemesini öneriyor.
4.07.2022 Sağlık
Kırmızı eti yıkamak gerekir mi? Kurbanlık et yıkanır mı?
Kırmızı eti yıkamak gerekir mi? Kurbanlık et yıkanır mı? Kurban Bayramı ile birlikte kurban ibadetini yerine getirenler et ile ilgili bazı bilgileri merak ediyor. Özellikle etin saklanma koşulları, etin ayrıştırılması ve ete yapılacak işlemler pek çok kişinin araştırdığı konular arasında geliyor. Özellikle kurban etinin yıkanıp yıkanmadığı sorgulanıyor. Peki, Kırmızı eti yıkamak gerekir mi? Kurbanlık et yıkanır mı? Kırmızı et yıkanır mı? Kurban eti nasıl saklanmalı? İşte detaylar...
20.07.2021 Gündem
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti yıkanır mı, nerede, nasıl, ne kadar dinlendirilir? Kurban eti dinlendirme süresi
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti yıkanır mı, nerede, nasıl, ne kadar dinlendirilir? Kurban eti dinlendirme süresi Kurban Bayram’nı kurban ibadetini yerine getirerek idrak eden Müslümanlar, kurban eti yıkanır mı, kurban eti nasıl saklanmalı, kurban eti ne kadar dinlendirilir? Sorularına yanıt arıyor. Kurban etinin saklanma ve korunma konusu hakkında değerlendirmelerde bulunan, Prof. Dr. Kamil Bostan, kurban etinin dinlendirilmesi ve saklanması hakkında bilgiler verdi.
1.08.2020 Gündem
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Uzmanlar uyarıyor!
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Uzmanlar uyarıyor! Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. ‘Kurban etinden ya da kurbanlık alanlardan virüs geçer mi?’ konuları gündemde yerini korurken, kırmızı et tüketiminin arttığı bayramda beslenme şekline de dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastaları gibi kronik rahatsızlığı bulunan kişiler bu süreçten daha çok etkilenebilir. Peki, Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Kurban eti hemen yenir mi? Kurban eti nasıl pişirilmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Selin Cengiz, kurban etinin saklanmasından pişirilmesine dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
28.07.2020 Gündem