'18-19 yaşındayım, çok erken' diye düşünmeyin
'18-19 yaşındayım, çok erken' diye düşünmeyin Kayseri'de annesi ile birlikte Şehir Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören Gizem Oruç (18), “18 yaşındayım diye bana sürekli ‘Sen gençsin, hastalığı oturduğun yerden bile atlatırsın’ dediler. Ancak hastalık ciğerlerime kadar gelmiş. Herkes aşısını yaptırsın. ’18-19 yaşındayım, çok erken’ diye düşünmeyin” dedi.
30.08.2021 Sağlık
Koronavirüs geçirenler dikkat! Akciğer mantarı veremi aktif hale getiriyor!
Koronavirüs geçirenler dikkat! Akciğer mantarı veremi aktif hale getiriyor! Corona virüs tedavisinde akciğerleri kurtarmak için uygulanan tedavinin akciğer mantarını ortaya çıkaran yan etkisinin olduğu ortaya çıktı. Akciğer mantarı vücutta yerleşik olan verem hastalığını aktif hale getiriyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Akciğerleri kurtarmak için uygulanan kortikosteroid tedavisi alan hastalarda özellikle 'Aspergillus' dediğimiz akciğer mantarı ortaya çıkıyor ve ölüm oranı çok yüksek. Ne yazık ki ülkemizde böyle vakalar ortaya çıktı, çıkıyor. Özellikle de baskılanmış, vücudumuzda yerleşik olan verem hastalığı da aktif hale gelebiliyor. Kişiler iyileştikten sonra kanlı balgam devam ederse, ateş, geçmeyen öksürük olursa mutlaka hastaneye müracaat etsin" dedi.
30.05.2021 Sağlık
Wuhan Koronavirüs salgını nedir? Belirtileri nelerdir? Kişisel önlem alma yollar?
Wuhan Koronavirüs salgını nedir? Belirtileri nelerdir? Kişisel önlem alma yollar? Wuhan Koronavirüs, diğer adıyla Vuhan Zatürresi Çin’in Wuhan kentinde çıktı ve birçok ülkeye yayıldı. Virüs çevre ülkelerin dışında ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Fransa gibi binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelere de yayılıyor. Sağlık afetine dönüşen Wuhan Koronavirüs salgını nedeniyle toplam 17 kişi öldü. 170 kişiye ise Koronavirüs salgını teşhisi konuldu. Wuhan Koronavirüs salgını nedir? Kaç kişi öldü? Kişisel olarak nasıl önlem alınır? Koronavirüsten nasıl konulur?
31.01.2020 Gündem