Maske nedeniyle yüzde oluşan kızarıklığa çözüm!
Maske nedeniyle yüzde oluşan kızarıklığa çözüm! Yaklaşık iki yıldır hayatımızın çok büyük ölçüde etkileyen koronavirüs pandemisi ile birlikte maske ile yaşamaya alıştık. Çıkan yeni varyantlar, kış aylarıyla birlikte artan grip ve nezle gibi hastalıklardan da korunmak adına maske en etkili yöntem olarak kabul ediliyor. Ancak yüksek koruması olan N-95 tipi maskeler ise bazen burun ve yanakta tahribat yaratabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzm. Dr. Cavid Cabbarzade bu soruna hem ekonomik hem de pratik bir çözüm önerisinde bulundu.
24.12.2021 Sağlık
Ücretsiz izin kararı! 11 bin çalışanı kapsıyor, itfaiyeciler, belediye çalışanları ve...
Ücretsiz izin kararı! 11 bin çalışanı kapsıyor, itfaiyeciler, belediye çalışanları ve... Koronavirüs salgınında aşılama çalışmaları hızla sürse de salgın tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Pandeminin olumsuz etkilerinin en çok görüldüğü alan ise çalışma hayatı oldu. Bu olumsuz etki hala da devam ediyor. 11 bin çalışan ücretsiz izne çıkarıldı. ABD’nin New York şehrinde, kamu çalışanlarının Covid-19 aşısı yaptırma zorunluluğu 29 Ekim itibarıyla devreye girdi. Yapılan açıklamada, bu hafta 2 binden fazla itfaiyecinin sağlık iznine ayrıldığı, yaklaşık 9 bin belediye çalışanının da ücretsiz izne çıkarıldığı bildirildi.
2.11.2021 Dünya
Koronavirüs korkusu diş tedavilerini erteletti, diş kayıpları arttı!
Koronavirüs korkusu diş tedavilerini erteletti, diş kayıpları arttı! Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan stres ve kaygı dişlere zarar veriyor. Uzmanlarsa pandemi döneminde diş sıkma, diş etlerinde kanama ve diş kırıklarının artış gösterdiğini belirterek bu sorunları yaşayan kişilerin mutlaka diş hekimine görünmesi konusunda uyarıyor. Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, "Salgın döneminde hastalar hastaneye gelmekten çekiniyor, özellikle yaşlı hastaların diş tedavisini ihmal etme oranı yüzde 90’ları buldu. Bu durum gelecekte kişileri dişsiz bırakacaktır" dedi.
23.01.2021 Sağlık