Kongre Baskını

Kongre Baskını

Son dakika Kongre baskını haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kongre baskını ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kongre baskını haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kongre Baskını

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kongre baskını gelişmeleri de dahil olmak üzere 74 kongre baskını haberi bulunmuştur. Tüm kongre baskını haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trump son 4 ayda 3’üncü kez hakim karşısında
Trump son 4 ayda 3’üncü kez hakim karşısında ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, 2020'de kaybettiği başkanlık seçimlerinin sonucuna müdahale etmekle suçlandığı davanın ilk duruşması kapsamında hakim karşısına çıktı. Trump, son 4 ay içinde farklı davalar kapsamında 3’üncü kez hakim karşısına çıkmış oldu.
3.08.2023 Dünya
Eski ABD Başkanı Donald Trump, 20 Mayıs 2024’de yargılanacak
Eski ABD Başkanı Donald Trump, 20 Mayıs 2024’de yargılanacak ABD’de gizli belgeleri saklamakla suçlanan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın duruşması 20 Mayıs 2024’te başlayacak.
21.07.2023 Dünya
ABD’nin eski Başkanı Trump yeni bir soruşturmanın hedefinde
ABD’nin eski Başkanı Trump yeni bir soruşturmanın hedefinde ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarına itiraz girişimleri ve 6 Ocak Kongre baskınıyla ilgili yürütülen federal soruşturmanın hedefi olduğunu paylaştı.
18.07.2023 Dünya
ABD Senatosu 6 Ocak Kongre baskınıyla ilgili istihbarat kurumlarını suçladı
ABD Senatosu 6 Ocak Kongre baskınıyla ilgili istihbarat kurumlarını suçladı ABD Senatosu, 6 Ocak 2021’de Kongreye düzenlenen kanlı baskına ilişkin hazırladığı raporunda, FBI, İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve diğer kurumlardaki istihbarat personelinin Aralık 2020'deki şiddet uyarılarını görmezden geldiğini belirtti.
27.06.2023 Dünya
ABD Adalet Bakanı, Trump'ı soruşturması için özel uzman atadı
ABD Adalet Bakanı, Trump'ı soruşturması için özel uzman atadı ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, eski Başkan Donald Trump ile ilgili "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarını yürütmek üzere özel uzman atadı.
18.11.2022 Dünya
Trump, 6 Ocak Kongre baskını ile ilgili soruşturmada ifadeye çağırıldı
Trump, 6 Ocak Kongre baskını ile ilgili soruşturmada ifadeye çağırıldı ABD’de 6 Ocak 2021 Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi Komitesi, eski ABD Başkan Donald Trump’ı ifadeye çağırdı.
13.10.2022 Dünya
Eski Beyaz Saray çalışanı Cassidy Hutchinson'ın itirafları ABD'de gündemi sarstı: Trump ve tepe yönetimi...
Eski Beyaz Saray çalışanı Cassidy Hutchinson'ın itirafları ABD'de gündemi sarstı: Trump ve tepe yönetimi... 6 Ocak 2021'deki Kongre Baskını sırasında yaşananlara ilişkin ifade veren eski bir Beyaz Saray çalışanı, Donald Trump'ın, destekçilerini Kongre'ye yönlendirirken üzerlerinde silah taşıdıklarını bildiğini söyledi.
29.06.2022 Dünya
ABD’de federal yargıçtan Trump hakkında şoke eden hüküm!
ABD’de federal yargıçtan Trump hakkında şoke eden hüküm! ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı David Carter, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020 seçimlerinde Kongre'yi yasa dışı bir şekilde engellemeye “büyük ihtimalle” teşebbüs etmiş olabileceğine hükmetti.
28.03.2022 Dünya
ABD’de 6 Ocak Kongre baskının soruşturan komite, Ivanka Trump’ı ifadeye çağırdı
ABD’de 6 Ocak Kongre baskının soruşturan komite, Ivanka Trump’ı ifadeye çağırdı ABD’de 6 Ocak 2021’deki kanlı Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi Komitesi, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump’ı ifade çağırarak soruşturmada gönüllü işbirliği yapmasını istedi.
20.01.2022 Dünya
ABD’deki Kongre baskınıyla ilgili 11 kişi "isyana teşvik eden komplo kurmak" ile suçlandı
ABD’deki Kongre baskınıyla ilgili 11 kişi "isyana teşvik eden komplo kurmak" ile suçlandı ABD’de eski ABD Başkanı Donald Trump destekçileri tarafından Kongre binasına yapılan baskınla ilgili aralarında "Oath Keepers" adlı aşırı sağcı grubun lideri Steward Rhodes'un da bulunduğu toplam 11 kişiyi "isyana teşvik eden komplo kurmak" ile suçlandı.
13.01.2022 Dünya
Biden'den Trump'a Kongre baskını tepkisi: 'Silahlı ayaklanma'
Biden'den Trump'a Kongre baskını tepkisi: 'Silahlı ayaklanma' Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump taraftarlarının Kongre binasını basmasının yıldönümünde konuştu. 6 Ocak 2021'de gerçekleşen girişime ilişkin sert ifadeler kullanan Biden, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bir silahlı ayaklanma” dedi.
6.01.2022 Dünya
2021 yılına danga vuran tarihi olaylar! Omicron, Taliban, iklim krizi...
2021 yılına danga vuran tarihi olaylar! Omicron, Taliban, iklim krizi... Bir yıl daha sona erdi. 2021 yılında koronavirüs, aşıları ve varyantlarıyla yine başroldeydi. Ancak iklim krizi de karakter oyuncusu olarak yıla damgasını vurdu. ABD’de olaylı iktidar değişimi, Afganistan’da Taliban’ın kontrolü sağlaması diğer önemli gelişmelerden oldu.
31.12.2021 Dünya
ABD Kongre Polisi Ulusal Muhafız talebinde bulundu
ABD Kongre Polisi Ulusal Muhafız talebinde bulundu Pentagon Sözcüsü, ABD Kongre Polis Müdürlüğü’nün Washington'da 18 Eylül'de sağcı grupların düzenleyeceği protestolardan dolayı önlem amaçlı Ulusal Muhafız talebinde bulunduğunu açıkladı.
15.09.2021 Dünya
Trump, Facebook, Twitter ve Google'ı mahkemeye veriyor
Trump, Facebook, Twitter ve Google'ı mahkemeye veriyor Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak'taki kongre baskınından sonra kendisine sansür uyguladığı gerekçesiyle Facebook, Twitter ve YouTube'un sahibi Google şirketlerine dava açacağını duyurdu.
11.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Trump'a 6 Ocak Kongre baskını dolayısıyla yeni dava
Trump'a 6 Ocak Kongre baskını dolayısıyla yeni dava Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Eric Swalwell, 6 Ocak'taki Kongre baskını nedeniyle "halkı isyana teşvik ettiği" suçlamasıyla eski ABD Başkanı Donald Trump'a karşı dava açtı.
5.03.2021 Dünya
YouTube'dan Trump açıklaması
YouTube'dan Trump açıklaması ABD’de tarihi 6 Ocak Kongre baskını sonrası sosyal medyada eli kolu bağlanan eski Başkan Donald Trump ile ilgili YouTube'tan açıklama geldi. YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki, ‘şiddet tehdidi’ azalırsa platformun Trump'ın yasağını kaldırabileceğini söyledi.
5.03.2021 Bilim ve Teknoloji
ABD'yi sarsan iddia! Kongre baskınında ulusal muhafız bekletildi
ABD'yi sarsan iddia! Kongre baskınında ulusal muhafız bekletildi Washington Ulusal Muhafızlar Komutanı Tümgeneral William Walker, ABD'de 6 Ocak Kongre Baskını esnasında Savunma Bakanlığının (Pentagon), ulusal muhafız yardımı göndermeyi saatlerce ertelediğini belirtti.
3.03.2021 Dünya
Trump günler sonra sessizliğini bozdu: Utanç verici
Trump günler sonra sessizliğini bozdu: Utanç verici ABD eski Başkanı Donald Trump, hayatını kaybeden muhafazakar radyocu Rush Limbaugh'u anmak için 20 Ocak'tan sonraki "medya sessizliğini" bozdu
17.02.2021 Dünya
Eski ABD Başkanı Trump'a şok! Mahkemede yargılanabilir
Eski ABD Başkanı Trump'a şok! Mahkemede yargılanabilir 6 Ocak'taki Kongre baskını dolayısıyla Senatoda azil istemiyle yargılanan ve yapılan oylama sonucunda aklanan eski ABD Başkanı Donald Trump'a karşı mahkemelerde dava açılabileceği belirtiliyor.
15.02.2021 Dünya
ABD eski Başkanı Trump hakkında flaş karar!
ABD eski Başkanı Trump hakkında flaş karar! 6 Ocak'taki Kongre baskını nedeniyle azil istemiyle Senatoda yargılanan eski ABD Başkanı Donald Trump, oylama sonucu aklandı.
13.02.2021 Dünya
Dünya bu ana kilitlendi! ABD'de Trump hakkında flaş karar
Dünya bu ana kilitlendi! ABD'de Trump hakkında flaş karar ABD tarihine kara bir leke olarak geçen Kongre baskınını kışkırtmakla suçlanan Donald Trump için azil sürecinde kritik saatlere girilirken, işgal sırasında güvenlik kameralarına yansıyan görüntüdeki detay şok etkisi yarattı. ABD'de 6 Ocak'taki Kongre baskını dolayısıyla eski Başkan Donald Trump'ın Senatoda devam eden azil yargılamasında sürpriz bir gelişme yaşanarak tanık çağrılmasına karar verildi.
13.02.2021 Dünya
Trump'ın azil davası sürerken eşi Melania kaplıca keyfi yaptı
Trump'ın azil davası sürerken eşi Melania kaplıca keyfi yaptı ABD'de eski başkan Donald Trump'ın azil davası devam ederken, Melania Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra gününün büyük çoğunluğunu lüks masaj ve spa salonlarında rahatlayarak geçirdiği ifade edildi.
12.02.2021 Dünya
Donald Trump'ın azil süreci başladı!
Donald Trump'ın azil süreci başladı! ABD'de 6 Ocak'taki Kongre baskınında halkı "isyana teşvik" etmekle suçlanan eski Başkan Donald Trump'ın Senato'daki azil yargılama oturumları başladı.
9.02.2021 Dünya
Trump, Senatodaki azil yargılamasında ifade vermeyecek
Trump, Senatodaki azil yargılamasında ifade vermeyecek ABD'de, 6 Ocak'taki Kongre baskını nedeniyle azil istemiyle Senatoda yargılanacak önceki Başkan Donald Trump'ın avukatı, Trump'ın Senatoda ifade vermeyeceğini açıkladı.
4.02.2021 Dünya
ABD'de Demokratlar'dan Trump için 'yemin altında ifade versin' çağrısı
ABD'de Demokratlar'dan Trump için 'yemin altında ifade versin' çağrısı ABD'de Demokratlar, 6 Ocak'taki Kongre baskını nedeniyle azil istemiyle Senatoda yargılanacak önceki Başkan Donald Trump'ın yemin altında ifade vermesi için resmi çağrı yaptı.
4.02.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kongre Baskını ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kongre baskını haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.