Zamlar, cezalar siliniyor! Devletten yüz binlere müjde! Kira geliri, tapu harcı, ticari ve zirai kazanç...
Zamlar, cezalar siliniyor! Devletten yüz binlere müjde! Kira geliri, tapu harcı, ticari ve zirai kazanç... Zamlar, cezalar siliniyor. Borcu olan yüz binlerce vatandaşa müjde! Kira geliri, değer artışı kazancı, tapu harcı, ticari ve zirai kazancı, serbest meslek kazancını bildirenler de yararlanıyor. Bu kapsamdaki vergilerin tamamının, pişmanlık zammı yerine Yİ-ÜFE oranları esas alınarak güncellenen tutarının ödenmesi durumunda vergi cezaları, pişmanlık zammının tahsilinden vazgeçiliyor. Yapılandırılan borçlar tercihe göre Gelir İdaresi Başkanlığı internet üzerinden anlaşmalı bankaların kart, kredi kartıyla, havale yöntemi ile yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri, PTT şubelerine ödenebiliyor.
16.07.2021 Ekonomi
Kira beyannamesi ne zaman verilir? 2020 yılı beyan sınırları, indirim ve istisna tutarları...
Kira beyannamesi ne zaman verilir? 2020 yılı beyan sınırları, indirim ve istisna tutarları... İş yeri ve konut sahibi olanların mülkler için elde ettikleri kira gelir beyannamesi her yıl düzenli olarak veriliyor. Kira geliri beyannamesi için ise geri sayım başladı. 2 milyon ev ve işyeri sahibi elde ettiği kira geliri için 1 Mart'tan itibaren gelirini beyan edecek. Kira geliri elde eden herkesin merak ettiği kira beyanı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
26.02.2020 Ekonomi
Kira geliri vergisinde yeni dönem
Kira geliri vergisinde yeni dönem 1.9 milyon ev ve işyeri sahibi elde ettiği kira gelirini 1 Mart’tan itibaren beyan edecek. 2017’den itibaren kural değişti. Peki kira geliri beyan edilirken nelere dikkat edilmeli? İşte yeni tarife ve hesaplar.
6.02.2018 Ekonomi
Kira beyannamesi verenler dikkat!
Kira beyannamesi verenler dikkat! Bu yıl ilk defa yıllık geliri 94 bin lirayı aşanlar mesken olarak kiraya verdikleri gayrimenkulleri için uygulanan 3 bin 200 liralık istisnadan yararlanamayacaklar.
23.02.2014 Ekonomi