Zam geliyor! Çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, son kez 2.862 TL ödenecek, ocaktan itibaren...
Zam geliyor! Çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, son kez 2.862 TL ödenecek, ocaktan itibaren... Milyonlarca vatandaş bekliyordu. Zam geliyor. Asgari ücret zammı o ücretlerin de artmasını sağlayacak. 2.863 lira olarak aralık ayında son kez ödenecek. Asgari ücrette zam oranının belirlenmesinin ardından netlik kazanacak. Çalışan, çalışmayan herkes yakından takip ediyor. Yeni maaşlar belirleniyor. Rakamlar ortaya çıkmaya başladı.
12.12.2021 Çalışma Hayatı
2020 kıdem tazminatı tavanı belli oldu!
2020 kıdem tazminatı tavanı belli oldu! Milyonlarca çalışan merakla bekliyordu. Ocak-temmuz, temmuz-aralık olmak üzere senede kere değişen kıdem tazminatında ödenecek yeni tavan ücreti belli oldu. İş Kanunu’na tabi olarak hizmet akdiyle bir işverene bağlı çalışanlar, en az bir yıl çalışmaları şartıyla, iş yerinde çalıştıkları her yıl için 30 günlük brüt ücretleri tutarında kıdem tazminatı alabiliyorlar. Ücreti yüksek olanların kıdem tazminatında ise tavan uygulanıyor. Yılın ikinci yarısında uygulanacak kıdem tazminatı tavanı 7 bin lirayı aştı. Temmuz ayında işten ayrılan veya emekli olanlar haziran ayında ayrılanlardan daha yüksek kıdem tazminatı alabilecek.
Son dakika: Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı...
Son dakika: Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı... 2018 yılı ile birlikte asgari ücrete yapılan zamdan sonra çalışanların alacakları kıdem tazminat tavanları da değişti. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 5.001,76 TL oldu.
10.01.2018 Ekonomi