Karantina süresi uzatıldı mı? Temaslı karantina süreci kaç gün oldu? İşte yeni karantina süresi ve Temaslı Takibi Rehberi!
Karantina süresi uzatıldı mı? Temaslı karantina süreci kaç gün oldu? İşte yeni karantina süresi ve Temaslı Takibi Rehberi! Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, koronavirüs varyantlarının yayılımının önüne geçmek için 'Temaslı Takibi Rehberi'ni güncelleyerek yakın temaslıların karantina süresini değiştirdi. Son güncellemeye göre, yakın temaslı ve aşılı temaslılarda karantina süresi uzatıldı. Peki, Temaslı karantina süreci kaç gün oldu? İşte yeni karantina süresi!
29.05.2021 Gündem
Evde koronavirüs karantinası sürecinde 15 altın kural!
Evde koronavirüs karantinası sürecinde 15 altın kural! Dr. Öğretim Üyesi Mikrobiyolog İpek Ada Alver, evde karantina sürecinde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgi verdi. 15 kural sıralayan Dr. Alver, “Aileniz ve toplum sağlığı için Kovid-19 pozitif yakınınıza karantina kurallarını uygulaması konusunda destek olun, teşvik edin. Testi pozitif olan yakınınızın temel ihtiyacı olan eşyaları ve ilaçlarıyla, temiz çarşafların olduğu ve dinlenmesi için yatak olan ayrı bir odada izole edin” dedi.
28.01.2021 Sağlık
Koronavirüs hastasına yakın temaslıların karantina süresi değişti!
Koronavirüs hastasına yakın temaslıların karantina süresi değişti! Yakın temaslı kişilerde karantinanın süresinde değişiklik yapıldı. Kovid-19'un yakın temaslılarında 14 gün olan karantina süresi 10 gün olarak güncellendi. Kovid-19 temaslılarının takibine ilişkin güncellenen rehbere göre yakın temaslı ve semptom gelişmeyenlerde karantina 7. günün sonunda bitirilebilecek. Yakın temaslılarda karantina hiçbir şekilde 7 günden önce sonlandırılamayacak. Çalışanların 8. günde işe dönüşleri sağlanabilecek.
7.12.2020 Gündem