Kanserde en yaygın 5 belirtiye dikkat! Bunları asla ihmal etmeyin!
Kanserde en yaygın 5 belirtiye dikkat! Bunları asla ihmal etmeyin! Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fikret Düşünceli, Covid – 19 salgını nedeniyle kanser teşhis, tedavi ve düzenli kontrol süreçlerinin son bir yıldır aksadığını hatırlatarak, özellikle ameliyat tanısı alan hastaların ameliyatlarını çok uzun süreyle ertelememesi gerektiğini söyledi. Dr. Fikret Düşünceli, Kanser Haftası nedeniyle önemli uyarılarda bulundu ve Kanserde en yaygın 5 belirtiyi anlattı.
31.03.2021 Sağlık
Kanserle ilgili en yaygın 11 efsane ve 11 gerçek
Kanserle ilgili en yaygın 11 efsane ve 11 gerçek Kanserin her geçen yıl giderek arttığı biliniyor. 2020 yılı Globocan verilerine göre yıllık olarak tüm dünyada 19.3 milyon yeni kanser vakası tespit edildiğini ve yaklaşık 10 milyon kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, “IARC (International Agency for Research on Cancer) araştırmasına göre her 5 kişiden birinde tüm yaşamı boyunca kanser gelişme riski olduğu tahmin ediliyor ve yaklaşık her 8 erkekten biri ve her 11 kadından biri kanser nedeniyle hayatını kaybediyor” açıklamasında bulundu. Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, 1-7 Nisan Kanser Haftası vesilesiyle kanserle ilgili en yaygın mitler, yanlış kanılar ve gerçeklerle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
31.03.2021 Sağlık
Kanserden korunmanın 7 yolu
Kanserden korunmanın 7 yolu Tıpta yaşanan gelişmeler, tedavi yöntemlerindeki iyileşmeler ve erken tanı sayesinde bir zamanlar “çağın hastalığı” olarak tanımlanan kanser, adı “ölüm” ile özdeşleşen bir hastalık olmaktan çıkmıştı. Ancak pandemi koşulları, kanser tedavisinde elde edilen bu başarıyı gölgeliyor. Çünkü erken tanı ve tarama programlarına yönelik başvuruların azalması ve tedavilerin aksaması, kanserden ölümlerin artması endişesine yol açıyor. Geçen bir yıllık sürede meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taramalarının yüzde 80-90 oranında düştüğüne dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
31.03.2021 Sağlık
Kanser Derneği’nden ücretsiz konaklama
Kanser Derneği’nden ücretsiz konaklama Türk Kanser Derneği, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında düzenlediği basın toplantısında yeni projelerini ve faaliyetlerini anlattı.
3.04.2017 Sağlık