Kafa travmaları kalıcı hasara neden olabiliyor!
Kafa travmaları kalıcı hasara neden olabiliyor! Kafa travması, kafaya alınan her hangi bir darbe, kaza veya düşme sonucunda gelişebiliyor. En yaygın sebebinin trafik kazaları olduğunu söyleyen Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, kafa travmalarının neden olabileceği problemler üzerine önemli bilgiler verdi.
28.06.2021 Sağlık
Koronavirüs geçirenler dikkat! Akciğer mantarı veremi aktif hale getiriyor!
Koronavirüs geçirenler dikkat! Akciğer mantarı veremi aktif hale getiriyor! Corona virüs tedavisinde akciğerleri kurtarmak için uygulanan tedavinin akciğer mantarını ortaya çıkaran yan etkisinin olduğu ortaya çıktı. Akciğer mantarı vücutta yerleşik olan verem hastalığını aktif hale getiriyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Akciğerleri kurtarmak için uygulanan kortikosteroid tedavisi alan hastalarda özellikle 'Aspergillus' dediğimiz akciğer mantarı ortaya çıkıyor ve ölüm oranı çok yüksek. Ne yazık ki ülkemizde böyle vakalar ortaya çıktı, çıkıyor. Özellikle de baskılanmış, vücudumuzda yerleşik olan verem hastalığı da aktif hale gelebiliyor. Kişiler iyileştikten sonra kanlı balgam devam ederse, ateş, geçmeyen öksürük olursa mutlaka hastaneye müracaat etsin" dedi.
30.05.2021 Sağlık
‘Post-Covid-Sendrom’ doğal yollarla tedavi edilebilir
‘Post-Covid-Sendrom’ doğal yollarla tedavi edilebilir Kovid-19 geçirenlerde, birçok kalıcı hasar oluşabildiğini kaydeden Fitoterapi Uzmanı Serhat Koran, bu rahatsızlıkları doğal yollarla tedavi edebilmenin mümkün olduğunu söyledi. Öncelikle beslenme, uyku ve egzersiz düzenine dikkat ederek vücudun detoks yönünün harekete geçirilmesi gerektiğini dile getiren Koran, hem vücutta oluşan hasarları hem de psikolojik sorunları gidermek için tüketilebilecek yağ ve çay karışımları ile ilgili bilgi verdi.
25.04.2021 Sağlık
Dikkat edin kalıcı hasar oluşturmasın!
Dikkat edin kalıcı hasar oluşturmasın! Özel Kadıoğlu Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op...
12.08.2015 Sağlık