Dikkat! Aşırı sıcak ve nem beyin hastalıklarına yol açıyor!
Dikkat! Aşırı sıcak ve nem beyin hastalıklarına yol açıyor! Aşırı sıcak ve nemde uzun süre kalmanın öncelikle insanın metabolik yapısını etkilediğini belirten uzmanlar, sıcak havalarda beyin ve damar hastalıklarının artışına dikkat çekiyor. Uzmanlar, yaz aylarında sıvı kaybı arttığı için özellikle yaşlılar ile bebeklerde sıvı ve elektrolit dengesi bozukluklarının ortaya çıktığına işaret ediyor. Uzmanlara göre bu durum, yaşlılarda beyin ve damar hastalıklarının tetiklenmesine yol açabiliyor.
9.08.2021 Sağlık
Kafa travmaları kalıcı hasara neden olabiliyor!
Kafa travmaları kalıcı hasara neden olabiliyor! Kafa travması, kafaya alınan her hangi bir darbe, kaza veya düşme sonucunda gelişebiliyor. En yaygın sebebinin trafik kazaları olduğunu söyleyen Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, kafa travmalarının neden olabileceği problemler üzerine önemli bilgiler verdi.
28.06.2021 Sağlık
Genetik kökenli işitme kaybı 30’lu yaşlarda ortaya çıkıyor!
Genetik kökenli işitme kaybı 30’lu yaşlarda ortaya çıkıyor! Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt, yetişkinlikte ve yaşa bağlı ortaya çıkan işitme kayıplarında çok çeşitli nedenler bulunduğunu ancak genetik yatkınlık bulunması halinde 30’lu yaşlarda belirti verebileceğini söyledi.
15.02.2021 Sağlık