'Yılbaşı çiçeği' kokinaya yoğun talep
'Yılbaşı çiçeği' kokinaya yoğun talep Yılbaşının simgelerinden biri haline gelen, şans ve bereket getirdiğine inanılan kokina çiçekleri, yoğun ilgi görüyor. Özellikle sosyal medya ile popülerliği artan kokina çiçeğine ilişkin İzmir Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Kazım Kış, "Şu an fiyatlar, 125 ile 150 TL arasında değişiyor. Ancak ürün azaldıkça fiyatlar, 200-250 TL'ye çıkabilir. Kokina çiçeği, karaborsaya düşebilir" dedi.
25.12.2023 Gündem
Cumhuriyet coşkusu meydanlara taşacak! İşte ünlü sanatçıların konserleri
Cumhuriyet coşkusu meydanlara taşacak! İşte ünlü sanatçıların konserleri Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarında ünlü isimler Türkiye’nin dört bir yanında sahne alıyor. 29 Ekim’de meydanlarda ve stadyumlarda kurulan sahnelerde halkla bütünleşecek yıldızlar unutulmayacak bir geceye imza atacaklar.
27.10.2023 Magazin
Üç ilden yangın haberleri art arda geldi! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son durumu açıkladı
Üç ilden yangın haberleri art arda geldi! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son durumu açıkladı Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek ormana ulaştı. İzmir'in Urla ilçesinde makilikte yangın çıktı. Saat 13.30 sıralarında çıkan yangın 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Balıkesir'de, Milas'ta ve Köyceğiz'de de yangın çıktı. Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkıp ormana sıçrayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 7 saatte kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bölgede havadan inceleme yaptı. İncelemelerin ardından Bakan Yumaklı, açıklamalarda bulundu.
14.07.2023 Gündem
İzmir'de korkutan deprem!
İzmir'de korkutan deprem! AFAD internet sitesinde yer alan bilgilere göre saat 15.02 sıralarında İzmir Menderes'te 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
3.09.2022 Gündem
Menderes Belediye başkanı kim, tutulandı mı? İzmir Menderes Belediyesi hangi partili, 2019 seçimlerini hangi parti kazandı?
Menderes Belediye başkanı kim, tutulandı mı? İzmir Menderes Belediyesi hangi partili, 2019 seçimlerini hangi parti kazandı? Menderes Belediyesi hangi parti, Menderes Belediye başkanı kimdir? Menderes Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan  Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Belediyenin taşınmazlarını değeri altında satarak kamu zararı oluşturduğu ortaya çıkan Aksaray Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Peki, İzmir Menderes belediyesi hangi parti, 2019 seçimlerini hangi parti kazandı?
7.07.2022 Siyaset
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar serbest kaldı
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar serbest kaldı İzmir Menderes Belediyesindeki yolsuzluk soruşturması çerçevesinde rüşvet iddiaları ile gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar adli kontrol şartıyla serbest kaldı  
6.07.2022 Gündem
Menderes Belediyesi'nde yolsuzluk depremi: Başkan dahil 31 şüpheli adliyeye sevk edildi
Menderes Belediyesi'nde yolsuzluk depremi: Başkan dahil 31 şüpheli adliyeye sevk edildi İzmir Menderes Belediyesindeki yolsuzluk soruşturması çerçevesinde rüşvet iddiaları ile gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da aralarında bulunduğu 31 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
5.07.2022 Gündem
İzmir'de yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve meclis üyesi gözaltına alındı
İzmir'de yolsuzluk operasyonu! Belediye başkanı ve meclis üyesi gözaltına alındı İzmir Menderes Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturması kapsamında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç gözaltına alındı.
5.07.2022 Gündem
Menderes Belediyesi hangi parti? Menderes Belediye Başkanı kim, hangi partiden?
Menderes Belediyesi hangi parti? Menderes Belediye Başkanı kim, hangi partiden? Menderes Belediyesi operasyon haberleri gündemdeki yerini aldı. İzmir'de Menderes Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı verilen 28 şüpheliden 26'sı yakalandı. Söz konusu gelişmenin ardından “Menderes Belediyesi hangi parti? Menderes Belediye Başkanı kim, hangi partiden?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
4.07.2022 Siyaset
Baharat ve bitki çayına hücum var!
Baharat ve bitki çayına hücum var! Sağlıklı yaşam trendiyle bitki çayı ve baharata talep artıyor. Son dönemde kekik yağına da ilgi gösterildiğini belirten sektör temsilcileri, dikkatli kullanmanın önemini vurguluyor
21.11.2020 Yaşam
İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem İzmir açıklarında bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4.2 olarak açıklandı.
9.11.2020 Gündem
Prefabrik evlere talep arttı! Telefonlar susmuyor
Prefabrik evlere talep arttı! Telefonlar susmuyor İzmir depreminden sonra prefabrik ve çelik yapılara ilgi arttı. İzmirli üreticiler siparişlerin 3-4 kat arttığını belirtirken, emlak danışmanları da küçük metrekareli arsa ve arazi taleplerinin yoğunlaştığını söyledi.
7.11.2020 Gündem
SGK kabul etmedi! 15 dakika daha vardı...
SGK kabul etmedi! 15 dakika daha vardı... SGK'dan milyonlarca memuru çok yakından ilgilendiren karar. İzmir’de 2018 yılında görev yerine gitmek için karşıdan karşıya geçerken arabanın çarptığı polis memuru Buket Keleş hayatını kaybetti. SGK Keleş'in görev saatinin 19.00’da başladığını, kazanın ise 18.45’te olduğunu söyleyip şehadet belgesini vermedi. Keleş'in ailesi polis memurunun şehit sayılmasını istiyor.
21.09.2020 Yaşam
Ezgi Mola gözyaşlarını tutamadı!
Ezgi Mola gözyaşlarını tutamadı! Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Türkiye ve Avrupa’da ilk ‘İhmal ve İstismarı Önleme Merkezi’ni İzmir’de açtı.
24.08.2020 Magazin
Pakdemirli: Menderes yangını kontrol altında, 1 gözaltı var
Pakdemirli: Menderes yangını kontrol altında, 1 gözaltı var Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Menderes'te çıkan orman yangınıyla ilgili konuşarak, "Menderes’teki orman yangını 22 saatte kontrol altına aldık." dedi.
3.08.2020 Gündem
Bakan Pakdemirli açıkladı: Yangınlar kontrol altına alındı
Bakan Pakdemirli açıkladı: Yangınlar kontrol altına alındı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Uşak, İzmir, Denizli ve Bursa'daki orman yangınlarının kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandığını duyurdu.
2.08.2020 Gündem
Peş peşe yangınlar! Çok sayıda ekip sevk edildi
Peş peşe yangınlar! Çok sayıda ekip sevk edildi İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınının ardından Bornova'da da makilik alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangınlara müdahaleleri sürüyor. Öte yandan Aydın ve Muğla'dan yangın haberleri geldi. Aydın Çine Gökbel Dağı'ndaki orman ve makilik alanda da yangın çıktı. Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Muğla’nın Bodrum ilçesindeki makilik ve otluk alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler, Akyarlar ve Gümüşlük gibi turistik mahallelerde de görülüyor.
1.08.2020 Gündem
Skandal sünnet düğünüyle ilgili yeni gelişme!
Skandal sünnet düğünüyle ilgili yeni gelişme! Sosyal medyada ortaya çıkan ve büyük tepki çeken sünnet düğününe ilişkin görüntülerle ilgili soruşturma tamamlanarak 6 kişi hakkında dava açıldı.
18.10.2019 Yaşam
Rehber öğretmenin o sorusu cinsel istismarı ortaya çıkardı
Rehber öğretmenin o sorusu cinsel istismarı ortaya çıkardı İzmir'in Menderes ilçesinde, M.B., lise öğrencisi kızı A.B.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen M.B., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'nitelikli cinsel istismar' suçundan tutuklandı.
28.03.2019 Yaşam
Günlük 200 liraya çalışacak işçi bulamıyorlar
Günlük 200 liraya çalışacak işçi bulamıyorlar Türkiye’nin kesme çiçek üretimininde ilk sıralarda yer alan İzmir'in Menderes ilçesindeki üreticiler, günlük 200 lira ücret vermelerine rağmen seralarda çalışacak işçi bulamıyor.
20.12.2018 Ekonomi
Bu ilanla özür diledi
Bu ilanla özür diledi İzmir Menderes'te bahçıvanlık yapan diyaliz hastası Şükrü Çetinkaya, kendisini darp ettiğini iddia ederek dava açan 20 yaşındaki baldızı Kader Akbay'dan gazete ilanıyla özür diledi.
31.10.2018 Yaşam
Katliam gibi kazada sürücü için gözaltı kararı
Katliam gibi kazada sürücü için gözaltı kararı İzmir’de, 22 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı kazada kamyonun, iki gün önce dört günlüğüne bin liraya kiralandığı, kamyon şoförü Mustafa Y.’nin ’C sınıfı’ ehliyeti yerine ’B sınıfı’ ehliyete sahip olduğu ve çeşitli suçlardan poliste suç kaydının bulunduğu belirlendi. Menderes Cumhuriyet Başsavcılığının sürücü için gözaltı kararı çıkarttığı öğrenildi.
14.10.2018 Gündem
Üzümün izinde  bağbozumu rotası
Üzümün izinde bağbozumu rotası Şarap Tanrısı, Dionysos’un yaşadığı topraklarda bağbozumu başladı. Trakya ve Ege’deki üzüm bağlarında eylül’de başlayan bu tatlı telaş ekimin üçüncü haftasına kadar sürecek.
8.09.2018 Arşiv
Geriye kalan...
Geriye kalan... İzmir Menderes’te 1 Temmuz’da makilik alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma işlemleri devam ediyor.
7.07.2017 Yaşam
Tacizci okul müdürü hapisten tehdit etti
Tacizci okul müdürü hapisten tehdit etti 6 kız öğrenciye porno izlettip cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan vekil müdür Adil Ş.'nin mağdur öğrencilerden birine mektup yazdığı öğrenildi.
28.04.2017 Yaşam