Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı
Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan Kalkınma Ajansları 100'ü aşkın teknoloji girişimini ABD, Portekiz, Finlandiya ve Katar'daki global etkinliklere taşıyacak.
25.08.2023 Bilim ve Teknoloji
İzmir Fuarı Çim Konserleri 2022! Gülşen İzmir konseri iptal mi? Gülşen konseri nasıl olacak?
İzmir Fuarı Çim Konserleri 2022! Gülşen İzmir konseri iptal mi? Gülşen konseri nasıl olacak? İzmir Enternasyonal Fuarı, Çim Konserleri kapsamında bugün programda yer alan Gülşen konseri ile ilgili İZFAŞ’tan açıklama yapıldı. İZFAŞ, “Zorunlu nedenlerle Gülşen konserini, farklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz.” açıklamasını yaptı. Peki, Gülşen İzmir konseri iptal mi? Gülşen konseri nasıl olacak? İşte detaylar…
3.09.2022 Kültür Sanat
Diyarbakır’daki turist sayısında artış beklentisi
Diyarbakır’daki turist sayısında artış beklentisi Diyarbakır’da pandemiye rağmen 2021 yılında turist sayısında yüzde 50 artış yaşandığını ifade eden Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “2022 yılında bu sayının çok daha fazla artacağını öngörüyoruz. Buna dönük çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda bölgede huzur, güven ve mutluluğumuz, İstanbul, Ankara, İzmir'de neyse o” dedi.
10.02.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy: Turizmde 35 milyar dolar gelir hedefi ulaşılabilir
Bakan Ersoy: Turizmde 35 milyar dolar gelir hedefi ulaşılabilir Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT, 25’inci kez kapılarını açtı. Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İleriye dönük erken rezervasyon oranları da geçen seneye göre artmış durumda. Bütün bunlar bize 2022 için belirlediğimiz 35 milyar dolar gelir hedefinin ne kadar ulaşılabilir olduğunu gösteriyor. Biz bu hedefleri sektör olarak yeterli görmemeliyiz ve daha yukarılara taşımak için çalışmalıyız. Bu adını koyduğumuz bir rakam. El birliğiyle geçen seneki gibi gayret ederek bunu daha yukarılara taşıyacağız” dedi.
9.02.2022 Ekonomi
Bakan Pakdemirli: Belediyemizin tarıma ekstra kaynak ayırması bizleri mutlu eder
Bakan Pakdemirli: Belediyemizin tarıma ekstra kaynak ayırması bizleri mutlu eder İzmir'de gerçekleştirilen 17. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarıma büyük kaynak ayırdıklarını ifade ederek, belediyelere de "Belediyemizin de ekstra kaynak ayırması bizleri mutlu eder. Ancak burada yapılan işlerin ayak izlerinin daha belirgin olmasını arzu ediyoruz. Biz yapılan işlerde alkışlamasını biliriz" mesajı gönderdi.
2.02.2022 Gündem
Türkiye’nin Katar’a ihracatı yüzde 90 arttı
Türkiye’nin Katar’a ihracatı yüzde 90 arttı Suudi Arabistan’ın başını çektiği Arap ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo sonrasında, Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracat yüzde 90 artış hızı yakalarken, gelişen Türkiye-Katar ekonomik ilişkilerine yeni bir halka daha eklendi.
30.10.2017 Ekonomi