Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi!
Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi! İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı. Peki, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında, nereli? Selman Öğüt’ün babası kimdir?
1.12.2023 Gündem
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi
Hatice Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan nereli, kaç yaşında? İşte eğitimi ve kariyeri
Hatice Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan nereli, kaç yaşında? İşte eğitimi ve kariyeri Merkez Bankası'nda 3 başkan yardımcısı görevden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı. Peki, Hatice Karahan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Yeni Merkez Bankası Başkan yardımcısının hayatı ve kariyeri…
28.07.2023 Gündem
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı
Prof. Arslan ‘ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde yer aldı İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından belirlenen 169 akademik mucit arasında yer aldı.
16.12.2022 Sağlık
Sosyal medyada tehlikeli kaşar tarifi! Uzmanlardan uyarılar geldi
Sosyal medyada tehlikeli kaşar tarifi! Uzmanlardan uyarılar geldi Son zamanlarda sosyal medyada, '1 litre sütten 1,5 kilogram kaşar peyniri' yapıldığı iddia edilen tariflerin yer aldığı videolar, hemen hemen herkesin karşısına çıkıyor! Akıllarda ise tek bir soru var: Ortaya çıkan ürün gerçekten bir peynir mi? Uzmanlar, "Mümkün değil" diyerek çok ciddi uyarılarda bulundu.
27.01.2022 Yaşam
Demirören Medya'ya 7 ödül
Demirören Medya'ya 7 ödül  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Bağcılar Belediyesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen “Haberin Kahramanları 2” ödül töreninde 2021 yılının başarılı medya kuruluşları, cesur gazetecileri ve habere konu olan kahramanlar ödüllendirildi.
11.01.2022 Televizyon
Giyilebilir teknolojiler sağlık alanında etkisini artırıyor
Giyilebilir teknolojiler sağlık alanında etkisini artırıyor İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Öğretim Üyesi İlker Köse, 'Bugün kimilerinin aksesuar gibi gördüğü bu teknolojiler, yakın zamanda çoğumuzun kullanmayı çok doğal karşıladığımız araçlar haline gelecek.' dedi.
4.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Yapay zeka adalet anlayışını zedeleyebiliyor!
Yapay zeka adalet anlayışını zedeleyebiliyor! İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, yapay zekanın olumsuz kullanımı ile ilgili, "Bu teknolojilerin değerlendirmelerine bağlı olarak insanların şüpheli kabul edilmesi adalet anlayışını zedeleyebiliyor." dedi.
16.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim
Türkiye telefon üretim üssü haline geliyor!
Türkiye telefon üretim üssü haline geliyor! Dünyanın önde gelen cep telefonu üreticilerinin yatırımları ile Türkiye'nin, bölgenin önemli akıllı telefon üretim üslerinden biri haline gelmesi bekleniyor. Yaklaşık 10 yıl önce Huawei'nin AR-GE merkezi ile başlayan dijital teknoloji şirketlerinin Türkiye'ye yatırım yolculuğu, son dönemde Xiaomi, OPPO, Samsung, TECNO Mobile ve TCL ile devam ederken, Realme ve Vivo da Türkiye'ye yatırım kararı alan şirketler oldu.
22.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama...
Okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama... Milyonlar bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme takvimi ile ilgili konuştu. Erdoğan, "17 Mayıs sonrası yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu takvim içinde okulların açılışı ile ilgili süreç de yer alacak. Normale kısa sürede döneceğimize inanıyorum" dedi. Erdoğan "Artık gençlerimiz transkript belgelerini istedikleri yerden, çift dilli olarak, herhangi bir ücret ödemeden ve hızlı bir şekilde alabilecekler." dedi
8.05.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yüzde yüz burslu olarak okuyabilecekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yüzde yüz burslu olarak okuyabilecekler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'yi aydınlık yarınlara sporda, sanatta, kültürde gençlerimiz taşıyacaktır. Hepimizin görevi gençlere hayallerini gerçekleştirebilecekleri ortamı sağlamaktır. Sporcu burslarını bu çerçevede önemli bir adım olarak görüyorum. Genç sporcularımız kazandıkları bölümlerde yüzde yüz burslu olarak okuyabilecekler." dedi. Program sonrasında sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir sürprizle karşılaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2003 yılında Rize'de açılışını yaptığı hastanede doğan Selen Gülel, 18 yıl sonra Erdoğan'ın karşısına modern pentatlonda Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü milli sporcu olarak çıktı.
18.02.2021 Siyaset
İş görüşmelerinde yapay zeka programları etkin rol oynamaya başladı
İş görüşmelerinde yapay zeka programları etkin rol oynamaya başladı İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Vardarlıer, "Yapay zekânın iş görüşmelerinde de oldukça faydalı kullanımları olduğunu görmek mümkündür" yorumunda bulundu.
13.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Organ nakli olan hastaların Kovid-19 aşısı yaptırmaları öneriliyor
Organ nakli olan hastaların Kovid-19 aşısı yaptırmaları öneriliyor Prof. Dr. Onur Yaprak, "Organ nakilli hastaların inaktif yani ölü aşı almasında hiçbir sakınca yoktur." dedi.
2.01.2021 Sağlık
Türk İHA ve SİHA'ları Türk teknolojisini dünyaya kanıtlayacak
Türk İHA ve SİHA'ları Türk teknolojisini dünyaya kanıtlayacak Dr. Öğretim Üyesi Murat Düzgün, "Bir patlama noktası olarak SİHA ve İHA'larda Türkiye bir şeyi geliştirip bunu kanıtlayabilirse üretmiş olduğumuz diğer bütün teknikleri ve teknolojileri de bir şekilde kanıtlamış oluruz." dedi.
15.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Ebeveynlere 'şiddet içerikli oyunlara karşı' uyarılar
Ebeveynlere 'şiddet içerikli oyunlara karşı' uyarılar Doç. Dr. Yavuz, şiddet içerikli video ve oyunların çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olmakla birlikte asıl koruyucu ve belirleyici olanını çocuğun sağlıklı sosyal ilişkilere sahip olması ve başka ilgi alanlarının da bulunması olduğunu söyledi.
19.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Avantajları ve dezavantajlarıyla dijital oy verme süreçleri
Avantajları ve dezavantajlarıyla dijital oy verme süreçleri İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Arzu Dilaveroğlu, dijital oy verme süreçleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Dijital oy verme süreçleri oy verme süreçlerinde alternatif bir yöntem sunulması ve daha fazla seçmenin oy kullanmasını sağlaması, seçim süreçlerinin hızlanması ve kırtasiyeciliğini azaltması bakımından avantajlı olmakla birlikte siber saldırılara açık bir ortam yaratılması, yazılım hileleri ve teknik arızalar veri güvenliğini tehdit eden dezavantajlı durumlar ortaya çıkarabilir." dedi.
7.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli koronavirüs ilacı Favicovir nedir? Favicovir ile koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir farkı nedir?
Yerli koronavirüs ilacı Favicovir nedir? Favicovir ile koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir farkı nedir? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının yerli sentezi olan Favicovir'in tüm Türkiye'de hastalara verildiğini belirterek, "İlaç endüstrisinin savunma sanayisi kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Bu endüstriyi stratejik olarak destekliyoruz." ifadesini kullandı.
13.09.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Öztürk: Yasak daha geniş alana yayılabilir
Bilim Kurulu Üyesi Öztürk: Yasak daha geniş alana yayılabilir Birçok ilin ardından İstanbul'da da düğün, nişan ve sünnet düğünlerine bazı kısıtlamalar geldi. Corona virüs vaka sayısındaki artış ile düğün ve nikah gibi eğlencelere gelen yasaklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, "Yeni yasaklar kurallara uyulmadığı takdirde zorunlu olarak gelecek. Kurallara uymadığımız takdirde şartlar zorunlu görülürse sadece iller değil, ülke düzeyinde de yasaklamalar gelebilir. Yasak sadece nikah, düğün, sünnet değil durumuna göre daha geniş bir alana yayılabilir. Bunu insanların kendileri öngörmeli" dedi.
29.08.2020 Gündem
TikTok şimdi de ABD-Çin kavgasının göbeğinde
TikTok şimdi de ABD-Çin kavgasının göbeğinde Güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'un Çin'in kontrolünde olmasını istemediklerini vurgulayan ABD Başkanı Donald Trump, Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD merkezli firmanın TikTok'un ABD kolunu alması gerektiğini belirtmişti.
7.08.2020 Bilim ve Teknoloji
'Eldiven kullanımının faydası değil, zararı olur'
'Eldiven kullanımının faydası değil, zararı olur' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Recep Öztürk, İngiltere’de gündeme gelen Kovid’den korunmak için eldiven kullanımı tartışmaları hakkında “Eldiven takınca sanki dokunulmaz oluyoruz, yalancı bir güvene kapılıyoruz. Kovid 19’dan korunmak için eldiven kullanımının faydası değil, tam tersine zararı olur” dedi. Öztürk, bayramda da kurbanın ille de ilk gün kesilmesindense, kalabalığı önlemek adına günlere yayılması gerektiğini söyledi.
29.07.2020 Sağlık
Sosyal medya sorunları işbirliği ile  hızla çözülür
Sosyal medya sorunları işbirliği ile hızla çözülür Vergi, güvenlik, içerik ve muhataplık konusunda dünyadaki pek çok ülkeyle sorun yaşayan sosyal medya platformları ve içerik üreticilerinin; özellikle yerleşik ülke dışındaki bölgelerde temsilcilik, şube ya da ofis açmak suretiyle hem iletişimi güçlendirebileceği hem de problemleri hızlıca çözüme kavuşturabileceği belirtiliyor.
27.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medya dünyanın sorunu
Sosyal medya dünyanın sorunu Dijital platformların bireyler ve toplum üzerinde etki alanlarını genişletmesiyle, şirketler ile ülkeler arasında yeni sürece uyum sağlama konusunda sorunlar meydana gelebiliyor.
25.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Kovid tedavisinde dışa bağımlılığı bitirecek ilacın üretimi 'resmen' başladı
Kovid tedavisinde dışa bağımlılığı bitirecek ilacın üretimi 'resmen' başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay açıkladığı Kovid-19 ilacının sentezlendiği laboratuvarlar ve üretim tesisleri, ilk kez Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından görüntülendi. 40 gün gece gündüz laboratuvardan çıkmayan ekipler sayesinde Kovid tedavisinde kullanılan bir ilacın Türkiye'de ilk kez "hammaddeden kutuya", her aşamasında tamamen yerli ve milli üretimi başarıldı. Salgının başlarında Çin'den ithal etmek zorunda kaldığımız Favipiravir, herhangi bir ikinci salgın durumunda, dışa bağımlı olmadan Gebze'de üretilebilecek.
14.07.2020 Bilim ve Teknoloji
'Gelişmeleri kaçırma korkusu' sosyal medya bağımlılığına yol  açıyor
'Gelişmeleri kaçırma korkusu' sosyal medya bağımlılığına yol açıyor Sosyal medya platformları ticaretten eğlenceye, eğitimden psikolojik sebeplere kadar pek çok sebeple kullanıcı sayılarını artırmaya devam ediyor.
11.07.2020 Bilim ve Teknoloji