İnsansız Deniz Aracı Yarışması için son başvuru tarihi 15 Mart
İnsansız Deniz Aracı Yarışması için son başvuru tarihi 15 Mart TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında Milli Savunma Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışmasına katılım için son başvuru tarihi 15 Mart 2024.
2.03.2024 Yaşam
Kaplumbağadan ilham alan üniversiteli 7 genç 'su altı drone' prototipi üretti
Kaplumbağadan ilham alan üniversiteli 7 genç 'su altı drone' prototipi üretti Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) öğrenim gören 7 arkadaş, iki yıllık çalışmalarının sonucunda ürettikleri su altı drone prototipini Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te görücüye çıkardı.
12.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Gökbey helikopteri yerli motorla buluşuyor
Gökbey helikopteri yerli motorla buluşuyor Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yerli Gökbey Genel Maksat Helikopteri, yıl sonunda yerli motoruyla buluşacak.
25.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar duyurdu! Akıncı TİHA, 2021'de göreve başlayacak...
Selçuk Bayraktar duyurdu! Akıncı TİHA, 2021'de göreve başlayacak... Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), 2021 yılında göreve başlayacak. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ''Akıncı inşallah 2021'de göreve başlayacak. İkinci prototipi bitti. Biz şu an üçüncü prototipini ve seri imalat ürünü olan Akıncı'yı üretiyoruz. Geliştirme faaliyetleri devam ediyor. Kalifikasyon ve test uçuşları da hali hazırda devam ediyor. İnşallah 2021'de teslimatı sonrası göreve başlaması mümkün olacaktır. Hedefimiz bu yönde'' dedi.
5.09.2020 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN "Tekno Macera"yı TEKNOFEST'e taşıyor
ASELSAN "Tekno Macera"yı TEKNOFEST'e taşıyor ASELSAN'ın çocuklara yönelik ilk kurumsal sosyal sorumluluk projesi Tekno Macera, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) ilk kez İstanbullu çocuklarla buluşacak.
13.09.2019 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST başvurusu bugün sona eriyor
TEKNOFEST başvurusu bugün sona eriyor TEKNOFEST için başvurular 28 Şubat'ta bugün sona erecek.
28.02.2019 Bilim ve Teknoloji
Hem fay avcısı hem sualtı karakolu
Hem fay avcısı hem sualtı karakolu Öğrenciler sualtı aracı geliştirdi...
29.09.2013 Yaşam