İmplant tedavisi bir günde yapılabilir mi?
İmplant tedavisi bir günde yapılabilir mi? Diş Hekimi Dt. Şahin Durmuş, bir günde implant tedavisi hangi durumlarda kimler için uygundur sizler için anlattı.
16.02.2022 Sağlık
Kontrolleri aksatmayın! Kalp hastalığı ve kansere neden olabilir!
Kontrolleri aksatmayın! Kalp hastalığı ve kansere neden olabilir! Türkiye'de her 4 yetişkinden üçünde diş çürüklerine rastlandığını belirten Diş Hekimi Hüsnü Temel, “Diş kontrollerinin aksatılması, kalp rahatsızlıklarından kansere kadar çok sayıda riskli hastalığa kapı aralıyor. Sağlıksız beslenme de diş kayıplarını artırıyor. Kaybedilen dişler için ayları bulan sancılı implant tedavisini, kurum bünyesindeki laboratuvarımız ve dijital teknolojilerle 1 güne indirmeyi başardık” dedi.
9.11.2021 Sağlık
‘Bir günde implant tedavisiyle hasta dişsiz kalmıyor’
‘Bir günde implant tedavisiyle hasta dişsiz kalmıyor’ Estetik Diş Hekimi Abdulkadir Narin, implant tedavisinin yapım sürecinin normalde 5-6 aya vardığını belirterek, uyguladıkları ‘1 günde implant tekniği’ ile dişe kavuşma süresini tek güne indirdiklerini kaydetti. Narin, “Uyguladığımız 1 günde implant tekniği ile dişlere kavuşma süresi tek güne inmiş durumdadır. En büyük avantajı hasta dişsiz kalmadan normal hayatına devam edebiliyor” dedi.
18.06.2021 Sağlık
İhmal etmeyin! Çene kemiği erimesine neden oluyor!
İhmal etmeyin! Çene kemiği erimesine neden oluyor! Uzmanlar, diş etlerinde iltihaplanma ve kanama gibi problemlerin ihmal edilmesi sonucu ortaya çıkan çene kemiği erimesine karşı uyarıyor. İltihabi hastalıkların uzun dönem tedavi edilmemesinin kemik dokusunu olumsuz etkilediğini belirten Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın çene kemiği erimesinde uygulanan tedavi yöntemlerini anlattı. Peki, Çene kemiği erimesi nedir? Çene kemiği erimesinin tedavisi mümkün mü? Çene kemiği erimesi nasıl tedavi edilir? İşte detaylar...
30.04.2021 Sağlık