İMECE uydusu fırlatıldı mı? İmece uydusu nedir, ne iş yarar, nereden (hangi ülkeden), ne zaman ve saat kaçta fırlatılacak? (İmece uydusu canlı yayın)
İMECE uydusu fırlatıldı mı? İmece uydusu nedir, ne iş yarar, nereden (hangi ülkeden), ne zaman ve saat kaçta fırlatılacak? (İmece uydusu canlı yayın) İmece uydusu ne zaman fırlatılacak, nereden ve saat kaçta fırlatılacak? Geçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılması hava şartları sebebiyle iptal olan İMECE Uydusu’nun uzaya fırlatılması sabırsızlıkla beklenirken, uydunun yeniden hava muhalefeti nedeniyle fırlatılışa son 27 saniye kala ileri bir tarihe ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İmece'nin metre altı çözünürlüğe sahip bir uydu olduğunu, TSK'nın uzaydaki gözü olacağını söyledi. Peki, İmece uydusu nedir, ne işe yarar, özellikleri neler, İMECE uydusunu kim yaptı?
15.04.2023 Bilim ve Teknoloji
İmece uydusu nedir? İmece uydusu nereden ne zaman fırlatılacak?
İmece uydusu nedir? İmece uydusu nereden ne zaman fırlatılacak? Türkiye’nin uzaydaki dördüncü gözlem uydusu olacak İMECE uydusu bu senenin son çeyreğinde hazır oluyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’nin sıfırdan tasarlayıp ürettiği ilk metre altı çözünürlükteki milli gözlem uydusu İMECE, 2022’nin son çeyreğinde uzaya gönderilmek üzere hazır olacak!” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İmece uydusuna yönelik de müjdeli haberi verdi. Peki, İmece uydusu nedir? İmece uydusu nereden ne zaman fırlatılacak?
25.04.2022 Bilim ve Teknoloji
İMECE uydusu nedir, ne işe yarar, yerli mi? İMECE uydusu uzaya fırlatıldı mı, İMECE uydusunu kim yaptı? (İMECE uydusu fırlatma)
İMECE uydusu nedir, ne işe yarar, yerli mi? İMECE uydusu uzaya fırlatıldı mı, İMECE uydusunu kim yaptı? (İMECE uydusu fırlatma) TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen Türkiye’nin uzaydaki gözü olacak İMECE uydusu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusudur. İMECE’nin uzaya fırlatılması için geri sayım başlarken olumsuz hava şartları nedeniyle uydunun fırlatılması 2 kez ertelendi. Peki, İmece uydusu fırlatıldı mı, ne zaman ve nereden fırlatılacak? İMECE uydusu nedir? İMECE uydusu canlı yayın ile izlenebilecek mi?
15.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gazetecilerle bir araya geldiği 'Teknopark İstanbul'da, 2022 yılı savunma sanayii icraat ve verilerini açıklayarak, 2023 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi. Demir, “Bugün bize vermek için yalvarsalar dahi, kritik ve stratejik hiçbir ürün ve teknolojide dışa bağımlılığı kabul etmiyoruz" dedi.
8.01.2023 Ekonomi