Milli gözlem uydusu İMECE’den ilk görüntü
Milli gözlem uydusu İMECE’den ilk görüntü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İMECE’nin Togg Teknoloji Kampüsü’nden aldığı bir görüntüleri paylaştı.
27.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk'te Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanıyla ilgili ABD’li şirket vaadine yanıt verdi. Bakan Varank, "Daha önceki açıklamalarını hatırlayın. 'Havalimanı yapacağız tekrar' diyorlardı. Bundan da vazgeçtiler. Şimdi 'ABD'li şirketi getireceğiz' diyor. Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok" dedi.
29.04.2023 Gündem
TÜBİTAK Başkanı Mandal: İMECE'den sinyalimizi de aldık, hiçbir sorun yok
TÜBİTAK Başkanı Mandal: İMECE'den sinyalimizi de aldık, hiçbir sorun yok TEKNOFEST'te konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "İMECE'yi başarılı bir şekilde gönderdik, sinyalimizi de aldık hiçbir sorun yok. Şu an görüntü alma noktasında da her şey mükemmel, planlandığı şekilde ilerliyor. Çok güzel görüntüleri de çok yakın zamanda duyurmuş olacağız" dedi. 
29.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı İMECE Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten CNN Türk ekranlarında İMECE uydusuna ilişkin detayları anlattı. Mandal "Uydumuzun yüzde 90'ı yerli ve milli. Rasat uydumuzun çözünürlüğü 7,5 metreydi, Göktürk 2'nin 2,5 metreydi çözünürlüğü. Dünyada rekabet etmek için metrenin altına inmeniz lazım. Bu uydumuz metrenin altında" dedi. Şimdiye kadar 4 kez sinyal alındığını belirten Gökten ise "Dünyanın her hangi bir tarafını sınırlama olmadan çekebiliyor" diye konuştu.
15.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Erdoğan'ın masasındaki son anket! Bakan Soylu açıkladı
Erdoğan'ın masasındaki son anket! Bakan Soylu açıkladı Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son anket sonuçlarını da paylaştı.
15.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli teknoloji hamlemizin meyvelerini tek tek topluyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli teknoloji hamlemizin meyvelerini tek tek topluyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi küresel teknoloji liginde en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan milli teknoloji hamlemizin meyvelerini tek tek topluyoruz" dedi.
15.04.2023 Gündem
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin fırlatılması yüksek rüzgar nedeniyle ertelendi.
14.04.2023 Bilim ve Teknoloji
İMECE heyecanı! Geri sayım başladı, uzaya fırlatılıyor
İMECE heyecanı! Geri sayım başladı, uzaya fırlatılıyor Geçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılması hava şartları sebebiyle iptal olan İMECE Uydusu bugün uzaya fırlatılacak.
14.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İMECE 11 Nisan'da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İMECE 11 Nisan'da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İMECE’nin 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkânlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz.” dedi.
9.04.2023 Gündem
Bakan Varank: 'Rasat', milli güvenliğimizle alakalı hassas noktalarda işlev gördü
Bakan Varank: 'Rasat', milli güvenliğimizle alakalı hassas noktalarda işlev gördü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk yer gözlem uydusu 'Rasat'a ilişkin "'3 yıl ömrü olacak' diye tasarlanan ürün, 11 yıl boyunca ülkemize hizmet etti. Vatandaşlarımızın sorunlarını da giderecek şekilde bu uydudan faydalanıldı. Milli güvenliğimizle alakalı çok hassas noktalarda işlevler gördü" dedi.
28.08.2022 Bilim ve Teknoloji
2022 Yılı Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin ikincisi Van’da başladı
2022 Yılı Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin ikincisi Van’da başladı TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’nin yeni durağı Van oldu. Etkinliğin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrupa’nın en büyük teleskobunu Erzurum’da inşa ettiklerini kaydederek “Kendi teleskobumuzla HUBBLE uzay teleskobundan daha yüksek çözünürlükte görüntü alabileceğiz.” dedi. Birilerinin ellerine kaleşnikof verip dağa ölmeye göndermek istediği gençlerin ellerine teleskoplar verdiklerini ifade eden Bakan Varank, “Kandil’e eleman yetiştirilen yerde biz artık Mili Teknoloji Hamlesinin neferlerini yetiştiriyoruz.” diye konuştu.
4.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den uzay atağı! Ve hazırlandı
Türkiye'den uzay atağı! Ve hazırlandı Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım "Türk gençliğinin kızıl elması uzayda güçlü olmak, bir uzay gücü olmaktır. Uzay çalışmalarını; gençliğin önüne bir kızıl elma olarak konabileceğini düşünüyoruz" dedi.
30.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: İMECE, kasımda fırlatılmaya hazır hale gelecek
Bakan Varank: İMECE, kasımda fırlatılmaya hazır hale gelecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin metre altı çözünürlüğe sahip ilk yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'yi inceledi. Bakan Varank, "Yakın zamanda bu uydu, son testlerine girecek ve fırlatılmak üzere ABD'ye gönderilecek. Kasım ayı itibarıyla fırlatmaya hazır hale gelecek" dedi.
26.04.2022 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi Türkiye'de milli teknolojilerin geliştirilmesindeki rolü dolayısıyla "ülkenin en büyük Ar-Ge merkezi" olarak nitelendirilen TÜBİTAK, son dönemde geliştirdiği çözümleri SAHA EXPO'da vitrine çıkardı.
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
RASAT yörüngede 10'uncu yılını tamamladı
RASAT yörüngede 10'uncu yılını tamamladı Türkiye'de tasarlanıp üretilen ve Rusya'dan 17 Ağustos 2011'de fırlatılan ilk milli gözlem uydusu RASAT, başarıyla görevine devam ediyor.
17.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'yi yasa boğan orman yangınlarında son durum! Alevler mahalleyi sardı... Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Artık ne yapacağımızı şaşırdık...
Türkiye'yi yasa boğan orman yangınlarında son durum! Alevler mahalleyi sardı... Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Artık ne yapacağımızı şaşırdık... Türkiye'nin ciğerleri yanıyor. Kahreden haberler Muğla'dan peş peşe geldi. Bodrum ilçesinde Gökpınar, Aşağı Mazı ve Yukarı Mazı mahallerinde yanan çam ağaçlarının yola devrilmesi ve kaya parçalarını sürüklemesi nedeniyle zaman zaman ulaşım sağlanamıyor. Manavgat ve Gündoğmuş dışındaki yerlerde yangın kontrol altına alındı. Milas ilçesindeki yangın rüzgarın etkisiyle Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras "Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Bizim şu anda yapabileceğimiz tek şey meskun mahalleri korumak." dedi ve Çökertme Mahallesi'ndeki yangına dikkat çekti. İşte Bodrum, Manavgat, Marmaris ve Milas'ta devam eden yangınlarda son durum...
2.08.2021 Gündem
Yangınlarda son durum! Yangını kim çıkardı, yangınları kim üstlendi? Yangınlar kontrol altına alındı mı, devam ediliyor mu, yangında kaç kişi öldü?
Yangınlarda son durum! Yangını kim çıkardı, yangınları kim üstlendi? Yangınlar kontrol altına alındı mı, devam ediliyor mu, yangında kaç kişi öldü? Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangını 5 gündür devam ediyor. Marmaris’teki yangın Hisarönü ve Orhaniye mahallesinde devam ederken, Muğla’da da 3 ayrı noktada söndürme çalışmaları sürerken can kaybı 8’e yükseldi. Tarım ve Orman Bakanlığı yangınlarda son durumu açıklarken, İzmir'de askeri kışla yakınındaki alanda yangın çıkarmaya çalışan 2 kişinin nöbetçilerin müdahalesi üzerine kaçtığını aktardı.
2.08.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Ajansı' Tanıtım Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz. Hazırlıklarına başladığımız Ay programıyla bu hedefi 2 aşamada tamamlamayı düşünüyoruz." dedi.
9.02.2021 Gündem
Gözlem uydusu RASAT yörüngedeki 9. yılını tamamladı
Gözlem uydusu RASAT yörüngedeki 9. yılını tamamladı TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanan ve üretilen, Türkiye'nin ilk yerli yer gözlem uydusu RASAT, yörüngedeki 9'uncu yılını geride bıraktı.
17.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli ve milli gözlem uydusunun montajı yapıldı
Yerli ve milli gözlem uydusunun montajı yapıldı Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İmece'nin son montajı, Varank, Akar ve Karaismailoğlu tarafından yapıldı.
4.06.2020 Bilim ve Teknoloji
GÖKTÜRK-2 uydusu 7 yaşında!
GÖKTÜRK-2 uydusu 7 yaşında! Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2, yörüngesindeki 7'nci yılını tamamladı.
17.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Milli gözlem uydusu RASAT 8 yaşında
Milli gözlem uydusu RASAT 8 yaşında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK Uzay) tarafından tasarlanan ve üretilen Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu RASAT, uzaydaki 8'inci yılını geride bıraktı.
16.08.2019 Bilim ve Teknoloji
RASAT uydusu 7 yaşında
RASAT uydusu 7 yaşında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünce (TÜBİTAK UZAY) tasarlanan ve üretilen Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu RASAT uzayda 7. yılını geride bıraktı.
17.08.2018 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri