İlaçlara zam gelecek mi 2024? İlaca zam geldi mi, ilaç fiyatlarına ne zaman zam yapılacak?
İlaçlara zam gelecek mi 2024? İlaca zam geldi mi, ilaç fiyatlarına ne zaman zam yapılacak? İlaçların fiyatlarında döviz kuru baz alındığından vatandaşlar yeni yıl için gün sayarken ilaçlara zam gelip gelmeyeceğini sorguluyor. Antibiyotikler, çocuk şurupları, burun spreyleri gibi ilaçları kullananlara arama motorlarına yönelerek “İlaçlara zam gelecek mi 2024? Bu yıl ilaç fiyatlarına ne zaman zam yapılacak?
15.12.2023 Ekonomi
İlaca yüzde 35 zam gelecek! Stokçuluk başladı
İlaca yüzde 35 zam gelecek! Stokçuluk başladı Uzun süre gıda ürünleri için gündemde olan 'stokçuluk' şimdi de sağlık sektörüne sıçradı. Zam öncesi ilaç stoku başladı. İlaçlarda 4,58 TL olan avro kuru önümüzdeki ay güncellenecek. Bugün kur 15 TL’nin üzerinde olduğu için en az “yüzde 35 güncelleme” bekleniyor. Bu sebeple şimdiden birçok ilaç saklanıyor. Halk sağlığı için risk artıyor.
26.01.2022 Ekonomi
Sağlık Bakanı Koca: Onlara göz açtırmak istemiyoruz!
Sağlık Bakanı Koca: Onlara göz açtırmak istemiyoruz! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19 Şubat'tan itibaren geçerli olacak ilaç zammı ile ilgili, "Bu süreçte bunu fırsata çevirmek isteyen üretici, depocu ve eczacıların olduğunu biz sahada müşahede ettik. Bununla ilgili sahada 900 denetim elemanımız halen aktif devam ediyor. Biz vatandaşımızı asla ilaçsız bırakmak istemiyoruz. Fırsatçılık yapanlara göz açtırmak istemiyoruz" dedi.
15.02.2019 Gündem