Akıllı Ulaşım Yarışması’nda başvurular devam ediyor
Akıllı Ulaşım Yarışması’nda başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında İGA İstanbul Havalimanı yürütücülüğünde düzenlenen “Akıllı Ulaşım Yarışması”na başvurular devam ediyor.
16.02.2024 Yaşam
İstanbul Havalimanı’nda tüm zamanların yolcu rekoru kırıldı
İstanbul Havalimanı’nda tüm zamanların yolcu rekoru kırıldı İGA İstanbul Havalimanı’nda 9 günlük Kurban Bayram tatili nedeniyle dün bin 593 uçuş gerçekleştirildi. 252 bin 364 yolcunun seyahat ettiği bu uçuşlar ile tüm zamanların yolcu rekoru kırıldı.
26.06.2023 Ekonomi
Çin merkezli hava yolu şirketi İstanbul uçuşlarına yeniden başladı
Çin merkezli hava yolu şirketi İstanbul uçuşlarına yeniden başladı Çin merkezli hava yolu şirketi Sichuan Airlines, Kovid-19 pandemisi nedeniyle ara verdiği Chengdu-İstanbul uçuşlarına üç yıl aranın ardından yeniden başladı.
22.06.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı'nda “UEFA Şampiyonlar Ligi” rekoru
İstanbul Havalimanı'nda “UEFA Şampiyonlar Ligi” rekoru Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İstanbul Havalimanı, 11 Haziran Pazar günü planlanan toplam bin 749 uçuş ile tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdı. İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda tüm zamanların en yüksek uçuş trafiği rakamına ulaşıldığı açıklandı.
11.06.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı’na 'En İyi Aile Dostu Uluslararası Havalimanı' ödülü
İstanbul Havalimanı’na 'En İyi Aile Dostu Uluslararası Havalimanı' ödülü İstanbul Havalimanı, ABD merkezli seyahat dergisinin okuyucuları tarafından üst üste ikinci kez 'En İyi Aile Dostu Uluslararası Havalimanı' ödülüne layık görüldü.
26.04.2023 Ekonomi
İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' seçildi
İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' seçildi İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen organizasyonlarından biri olarak gösterilen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinin ardından bu yıl da “Yılın Havalimanı” seçildi.
22.03.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi
İstanbul Havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) ve seyahat teknolojisi şirketi Amadeus tarafından yolcu deneyimine göre yapılan anket sonuçlarına göre, İGA İstanbul Havalimanı dünyanın en iyi havalimanları arasında yer alarak genel kalite ödülüne layık görüldü.
7.03.2023 Gündem
İstanbul Havalimanı olası depreme hazır mı? İGA'dan açıklama geldi
İstanbul Havalimanı olası depreme hazır mı? İGA'dan açıklama geldi İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Polat, İstanbul Havalimanı'nın inşa edildiği zeminin güçlendirildiğini ve tüm tasarım süreçlerinin depreme uygun gerçekleştirildiğini söyledi. Polat, "Beklenen İstanbul depreminin meydana gelmesi halinde, terminal, hava trafik kule, enerji merkezi, ARFF (Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) istasyonları dahil tüm binalarımız ve hava tarafı 'pist-apron-taksi yollarında operasyonların aksamayacağı şekilde, deprem modellemelerimiz çerçevesinde tasarım ve inşaat çalışmalarımızı gerçekleştirdik" dedi.
25.02.2023 Gündem
İGA, Hatay'da 350 konteyner ev kurmak için harekete geçti
 İGA, Hatay'da 350 konteyner ev kurmak için harekete geçti İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu şehirlerden biri olan Hatay'da, 350 konteyner ev kurmak üzere harekete geçti.
17.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta dün sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 5 bin 894'e yükseldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, Hatay, Maraş ve Adıyaman'da 48 saat itibariyle görevli araçların dışındaki diğer her türlü aracın girişinin yasaklandığını duyurdu.
8.02.2023 Gündem
İstanbul Havalimanı zirvedeki yerini koruyor
İstanbul Havalimanı zirvedeki yerini koruyor İstanbul Havalimanı, 2022 yılı 3'üncü çeyrekte 19 milyon 957 bin 147 yolcu ağırlayarak, Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.
28.10.2022 Ekonomi
Cemal Kalyoncu'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Yabancı yatırımcılar sıraya girdi
Cemal Kalyoncu'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Yabancı yatırımcılar sıraya girdi Havacılık sektörü hem Türkiye'nin hem de Kalyon Holding’in stratejik sektörlerinin başında geliyor. Holding, geçtiğimiz nisanda İGA İstanbul Havalimanı'ndaki ortaklık payını yüzde 35'ten yüzde 55 seviyesine yükselterek İGA İstanbul Havalimanı'nın en büyük hissedarı olmuştu. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, havalimanının devletten tek kuruş almadan hayata geçirildiğine dikkat çekerek "Orada, 10 milyar 250 milyon Euro harcıyoruz. 7 milyar Euro'sunu kredi ve özkaynaklar ile yaptık. 25 yılda devlete 22 milyar Euro kira ödeyeceğiz. Dünya Bankası, bu tutarı devletten alınan ihale olarak belirtmişti. Bu hatayı sonra düzelttiler" açıklamasında bulundu. Öte yandan Kalyoncu, uçuş ağında çok stratejik konumda bulunan İstanbul Havalimanı'na yabancıların ilgisinin olduğunun da altını çizdi.
23.08.2022 Ekonomi
İstanbul Havalimanı'nda 15 Temmuz sergisi
İstanbul Havalimanı'nda 15 Temmuz sergisi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda 'Türkiye Aşkına' adlı sergi açıldı.
15.07.2022 Gündem
İstanbul Havalimanı bir kez daha ‘Dünyanın En İyi 10 Havalimanı’ arasında
İstanbul Havalimanı bir kez daha ‘Dünyanın En İyi 10 Havalimanı’ arasında İstanbul Havalimanı, New York merkezli dünyaca ünlü Travel and Leisure dergisinin ‘Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı’ anketinde, okuyucularının oylarıyla belirlenen listeye 94.06 puanla ikinci sırada girme başarısı gösterdi.
14.07.2022 Ekonomi
İstanbul Havalimanı, Mayıs'ta Avrupa’nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı, Mayıs'ta Avrupa’nın zirvesinde İGA İstanbul Havalimanı Mayıs ayında 5 milyon 600 binden fazla yolcuya hizmet vererek Avrupa genelinde ilk sırada yer aldı.
5.07.2022 Ekonomi
İGA İstanbul Havalimanı ‘Karbon Salımı Sertifikası’nda seviye atladı
İGA İstanbul Havalimanı ‘Karbon Salımı Sertifikası’nda seviye atladı İGA İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından verilen Havalimanı Karbon Akreditasyonu kapsamındaki ‘Karbon Salımı Sertifikası’nı Seviye 3’e yükseltti.
3.06.2022 Ekonomi
Kalyoncu'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Devletten bir kuruş almadan 10 milyar 250 milyon euro harcıyoruz
Kalyoncu'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Devletten bir kuruş almadan 10 milyar 250 milyon euro harcıyoruz Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İstanbul Havalimanı'yla ilgili, "Devletten bir kuruş almadan 10 milyar 250 milyar avro para harcıyoruz. 25 yılda devlete 26 milyar kira ödüyoruz. Her yıl kiramızı ödüyoruz" dedi.
19.04.2022 Ekonomi
İstanbul Havalimanı’nda Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle alışveriş dönemi
İstanbul Havalimanı’nda Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle alışveriş dönemi İstanbul Havalimanı’ndaki alışveriş alanında yolculara eşlik ederek mağazalar hakkında bilgi veren Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi hayata geçirildi. Yolcular, İGA’nın mobil aplikasyonu sayesinde mağazalar arasında gezintiye çıkabilmenin yanı sıra fiyat ve kampanyalar hakkında da bilgi alabilecek.
16.04.2022 Bilim ve Teknoloji
İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarındaki uçuşlar hakkında flaş karar
İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarındaki uçuşlar hakkında flaş karar İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarındaki uçuşlar hakkında son dakika kararı. İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında uçuş kısıtlamasına gidildi. 10 Mart Perşembe günü İstanbul Havalimanı’nda seferler yüzde 30, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise yüzde 20 oranında azaltıldı.
9.03.2022 Ekonomi
Atıktan Sanat’a projesi çocuklara umut olacak
Atıktan Sanat’a projesi çocuklara umut olacak İstanbul Havalimanı’nın yürüttüğü Artwist Artıktan Sanata projesinde hayat bulan eserler sahiplerini buldu. Emine Erdoğan’ın da son dokunuşlarını yaptığı eserlerden elde edilen 1 milyon 20 bin lira çocuklar için KAÇUV, TESYEV ve ENEV’e bağışlanacak.
21.01.2022 Gündem
THY ve İstanbul Havalimanı dünyadaki liderliğini sürdürdü
THY ve İstanbul Havalimanı dünyadaki liderliğini sürdürdü Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) raporuna göre, 1 Şubat-6 Mart arasındaki uçuş trafiğinde THY, günlük ortalama 581 uçuşla rakiplerini geride bırakırken, İstanbul Havalimanı da dünyadaki en yoğun havalimanı oldu.
7.03.2021 Ekonomi
İstanbul Havalimanı'na 'Dijital Dönüşümde Avrupa'nın En İyisi' ödülü
İstanbul Havalimanı'na 'Dijital Dönüşümde Avrupa'nın En İyisi' ödülü İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından düzenlenen "16th ACI Europe Awards" kapsamında, "Dijital Dönüşümde Avrupa'nın En İyi Havalimanı" ödülüne layık görüldü.
18.11.2020 Bilim ve Teknoloji
İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük “LEED Altın” sertifikalı binası oldu
İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük “LEED Altın” sertifikalı binası oldu İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek “LEED Altın” sertifikası almaya hak kazandı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası olarak tescilledi.
27.05.2020 Ekonomi
İstanbul Havalimanı terminali, dünyanın en büyük "LEED Altın"  sertifikalı binası seçildi
İstanbul Havalimanı terminali, dünyanın en büyük "LEED Altın" sertifikalı binası seçildi İstanbul Havalimanı, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından dünyanın en büyük "LEED sertifikalı binası" olarak tescillendi.
27.05.2020 Ekonomi
İstanbul Havalimanı'nda dönüş yoğunluğu
İstanbul Havalimanı'nda dönüş yoğunluğu Kurban Bayramı tatilini yurt içi ve yurt dışı tatil noktalarında değerlendiren vatandaşların İstanbul'a dönüşleri sürüyor.
2.07.2023 Gündem