Hocalı Katliamı ne zaman? Hocalı Katliamı tarihi nedir, kaç kişi öldü, katliamın yıl dönümü şubat ayında mı
Hocalı Katliamı ne zaman? Hocalı Katliamı tarihi nedir, kaç kişi öldü, katliamın yıl dönümü şubat ayında mı Azerbaycan'ın dağlık Karabağ Bölgesinde bulunan Hocalı kasabasında yaşanan soykırım bu yıl 30. Yıldönümüyle anılacak. Ermenistan kuvvetleri tarafından yapılan saldırı sonrası 7 bin kişinin yaşadığı Hocalı'da savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtuldu, Ermeni güçleri 1275 kişiyi esir aldı, bunların 150'sinden hala haber alınamadı. Peki, Hocalı Katliamı ne zaman, kaç yılında oldu? Hocalı Katliamı nedir? İşte Hocalı Katliamı hakkında merak edilenler ve tarihi…
17.01.2022 Gündem
Hocalı Katliamı ne zaman oldu, tarihi? Hocalı Katliamı’nda kaç kişi öldü? Azerbaycan Hocalı Katliamı’nda ölenler anılıyor!
Hocalı Katliamı ne zaman oldu, tarihi? Hocalı Katliamı’nda kaç kişi öldü? Azerbaycan Hocalı Katliamı’nda ölenler anılıyor! Hocali Katliamı’nın üzerinden 29 yıl geçti. Ermeni kuvvetlerin 29 yıl önce Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaptığı katliamın acısı ise ilk günkü tazeliğini koruyor. Hocali Katliamı’nda hayatını kaybedenler anılırken, Hocalı Katliamı ile ilgili yapılan araştırmalar da yılı dönümü olması nedeniyle artıyor. Hocalı Katliamı nedir, Hocalı Katliamı ne zaman oldu? Hocalı Katliamında kaç kişi öldü, tarihi olay nasıl gerçekleşti?
26.02.2021 Gündem