Emeklilikte '7 yıl kuralı' ile ilgili flaş detay! SGK otomatik olarak yapıyor, hemen...
Emeklilikte '7 yıl kuralı' ile ilgili flaş detay! SGK otomatik olarak yapıyor, hemen... Emeklilikle ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Birçok kişinin konu ile ilgili net bilgisi bulunmuyor. Emeklilikte '7 yıl kuralı' kişiye avantaj sağlasa da bazı durumlarda dezavantaj getirebiliyor. Birden fazla statüde hizmeti bulunanlar emeklilikte son 7 yıl içinde en fazla çalıştıkları statüde emekli edilirler. Ancak, bir statüdeki çalışma süresi emeklilik için yeterli olanlar hizmet birleştirmesi yapmak zorunda değil. Özellikle kendi şirketindeki 4/a sigortası iptal edilerek 4/b’li sayılanlar, iptal edilmeyen 4/a süreleri yeterli ise hizmet birleştirmesi yapmadan 4/a’dan emekli olabilir.
15.10.2021 Emekli
Emeklilik fırsatı! 572 lira ödeme ile…
Emeklilik fırsatı! 572 lira ödeme ile… Emeklilik hayali kuruna herkesi çok yakından ilgilendiriyor. SGK’ya ayda 572 lira ödeme yaparak emekli olmak mümkün. İsteğe bağlı prim tutarı 2021 yılı için en düşük günlük 38,16 TL’dir. Her ay 15 gün üzerinden prim ödemesi gerçekleştiren bir çalışan ödenmeyen 15 günlük süre için isteğe bağlı sigortaya müracaat eder ise 572,40 TL ödeme yaparak prim gününü 30’a 4/a olacak şekilde tamamlatabilir. Öte yandan SGK’ya ait 5 yeni hizmet e-Devlet portalında yerini aldı.
22.03.2021 Emekli
Emeklilik hizmetleri birleşiyor! SGK...
Emeklilik hizmetleri birleşiyor! SGK... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Emeklilik hesapları yapılırken tüm hizmetlerine bakılıyor. Tabii bunun için hizmet birleştirmesi dediğimiz yöntemin uygulanması gerekiyor. Kurumlar arası çalışmalar belli yöntemlerle birleştiriliyor, emekli olunacak kurum belirleniyor.
22.10.2019 Emekli
İhraç edilen memur emekli ikramiyesi alabilir mi? Birleştirilen hizmet…
İhraç edilen memur emekli ikramiyesi alabilir mi? Birleştirilen hizmet… İhraç edilen memurun en sık sorduğu sorulardan birisi de emekli ikramiyesi alıp alamayacağı oluyor. En sık soruların başında ise, ihraç edilen memur emekli ikramiyesi alabilir mi? Hizmet birleştiren emekli ikramiyesi alabilir mi oluyor? Detaylar haberimizde...
15.10.2019 Emekli

Benzer Haber Etiketleri