Hıv Virüsü

Hıv Virüsü

Son dakika HIV virüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HIV virüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HIV virüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hıv Virüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hıv virüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 108 hıv virüsü haberi bulunmuştur. Tüm hıv virüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar.
20.03.2024 Dünya
Dünya’da 3’üncü kişi HIV virüsünü yendi
Dünya’da 3’üncü kişi HIV virüsünü yendi ABD’de bilim insanları dünya üzerinde 3’üncü kişinin de HIV virüsünü yendiğini açıkladı. Etnik kökenli kadın olduğu belirtilen HIV hastasının, içinde göbek kordonu kan hücresi olan özel bir kök hücre nakli kombinasyonu aldıktan sonra hastada 14 ay boyunca virüse rastlanmadığı belirtildi.
16.02.2022 Bilim ve Teknoloji
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor Kendine özel belirgin bir belirtisi olmayan HIV virüsü, tanı ve tedavisinde geç kalınması durumunda son evrede AIDS’e dönüşüyor. HIV virüsünün 8 – 15 yıl kadar hiç belirti göstermeyebildiğini belirten uzmanlar, belirtisiz dönemin virüsün vücutta çoğaldığı ve bulaştırıcılığın da maksimum olduğu dönem olması nedeniyle hastalığı tehlikeli hale getirdiğini vurguluyor. Uzmanlar, virüsün bilinenin aksine sadece cinsel yolla bulaşmadığını ve hastaların ilaçlara ücretsiz ulaşabildikleri için şüphe duyduklarında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını tavsiye ediyor.
5.12.2021 Sağlık
AIDS artık ölümcül değil kronik bir hastalık
AIDS artık ölümcül değil kronik bir hastalık 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle düzenlenen seminerde bir araya gelen uzmanlar toplum tarafından ayrımcılığa uğrayan ve korku oluşturan AIDS’in uygulanan tedaviler sonucu artık ölümcül değil kronik bir hastalık olarak seyrettiğini vurguladı.
1.12.2021 Sağlık
AIDS'in kökeni ortaya çıktı mı?
AIDS'in kökeni ortaya çıktı mı? Kanadalı Profesör Jacques Pepin, AIDS’e yol açan HIV virüsünün bulaştığı ilk insanın, Birinci Dünya Savaşı sırasında Afrika kıtasında açlıktan ölmemek için şempanze avlayan bir asker olabileceğini belirtti.
31.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Bu hastalık bağışıklık sistemini çökertiyor!
Bu hastalık bağışıklık sistemini çökertiyor! Bağışıklık sistemine ağır hasar veren bir virüs olan HIV, cinsel ilişki, kan ve kan ürünleriyle bulaşıyor. Uzmanlar, virüsten korunmada el hijyeni, temizlik kurallarına uyma ve cinsel ilişkide korunmanın önemine dikkat çekerken özellikle de manikür, dövme ve piercing yaptırırken dikkat edilmesi konusunda da uyarılarda bulunuyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer "Temizliğine güvenmediğiniz yerde manikür yaptırmayın, manikürü mümkünse kendi aletlerinizle yaptırın." diyor.
26.12.2020 Sağlık
Ünlü bilim kadını corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti
Ünlü bilim kadını corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti HIV virüsüne karşı çalışmalarıyla bilinen dünyaca ünlü Güney Afrikalı bilim kadını Prof. Dr. Gita Ramjee, yeni tip Corona Virüsten (Kovid-19) yaşamını yitirdi.
1.04.2020 Dünya
Bu virüs anne karnında veya emzirmeyle de bulaşıyor
Bu virüs anne karnında veya emzirmeyle de bulaşıyor Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, HIV virüsünün cinsel yolun haricinde gebelikte anneden bebeğe ve emzirmeyle de bulaşabildiğini söyledi.
1.12.2019 Sağlık
İran'da sağlık skandalı: 300 kişiye HIV virüsü bulaştırdı!
İran'da sağlık skandalı: 300 kişiye HIV virüsü bulaştırdı! İran'da sağlık çalışanlarının kullandıkları enjektör sebebiyle 300 kişiye HIV virüsü bulaştırdığı iddia edildi. Sağlık çalışanlarını protesto eden eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı.
7.10.2019 Dünya
HİV virüsü ağızda belirti veriyor
HİV virüsü ağızda belirti veriyor Dr. Efe Kaya, HİV virüsünün ağızda belirti verdiğini söyledi.
1.08.2019 Sağlık
"HIV/AIDS" eğitim müfredatına girecek
"HIV/AIDS" eğitim müfredatına girecek Sağlık Bakanlığınca yürütülecek "Türkiye HIV/AIDS Kontrol Programı 2019-2024" kapsamında, toplumsal farkındalığın ve bilgi düzeyinin artırılabilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının örgün ve yaygın eğitim müfredatları kapsamında, HIV/AIDS enfeksiyonu bilgisi yer alacak.
6.07.2019 Sağlık
Dikkat! HIV virüsü kendini böyle ele veriyor
Dikkat! HIV virüsü kendini böyle ele veriyor Bağışıklık sistemini bozarak AIDS gibi zorlu bir hastalığa yol HIV virüsü ağız içinde ağrısız genellikle damak bölgesinde morumsu kahverengi lezyonlar şeklinde kendini gösterebiliyor.
13.03.2019 Sağlık
Kendini 10 yıl gizleyebilen hastalık!
Kendini 10 yıl gizleyebilen hastalık! HIV belirti vermeden 10 yıl gizlenebiliyor...
29.11.2017 Sağlık
HIV virüslü kızı meğer ailesi evlendirmiş!
HIV virüslü kızı meğer ailesi evlendirmiş! HIV virüslü engelli kızı, ailesinin zorla dini nikahla evlendirdiği ortaya çıktı
15.03.2017 Yaşam
AIDS ile mücadele için ücretsiz ilaç dağıtılacak!
AIDS ile mücadele için ücretsiz ilaç dağıtılacak! Kenya'da HIV virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla risk altındaki kişilere ilaç dağıtılacağı bildirildi.
9.03.2017 Sağlık
Her 50 kişiden biri AIDS'li! Salgın alarmı!
Her 50 kişiden biri AIDS'li! Salgın alarmı! AIDS hastalığına her gün 100 yeni kurbanın yakalandığı Rusya’da bu sabah gelen haber, tehlike çanlarının çok daha güçlü çaldığını ortaya koydu.
17.06.2021 Dünya
Her gün 44 kişi AIDS'e yakalanıyor!
Her gün 44 kişi AIDS'e yakalanıyor! Ukrayna'da her gün ortalama 44 kişi AIDS hastalığına yakalanıyor, sekiz kişi hayatını kaybediyor. Ukrayna, Avrupa'da HIV virüsünün yayılma hızında lider durumunda.
17.06.2021 Dünya
Dört ülkeden daha HIV virüsüne darbe
Dört ülkeden daha HIV virüsüne darbe Tayland, Belarus, Ermenistan ve Moldova'nın anneden bebeğe frengi ve AIDS’e neden olan HIV virüsü geçişini engellediği bildirildi.
8.06.2016 Sağlık
Küba anneden çocuğa HIV virüsü geçişini durdurdu
Küba anneden çocuğa HIV virüsü geçişini durdurdu Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Küba’nın anneden çocuğa HIV virüsü naklini durduran ilk ülke olduğunu açıkladı
1.07.2015 Dünya
iPhone'da HIV testi!
iPhone'da HIV testi! İnsanların korkuyla baktığı tedavisi olmayan HIV virüsünün tespiti için akıllı telefonlara uyumlu bir arayüz geliştirildi...
7.02.2015 Bilim ve Teknoloji
Fuhuş operasyonunda büyük şok!
Fuhuş operasyonunda büyük şok! VAN’da polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda, 8’i yabancı uyruklu 15 kadın ile onları fuhuşa zorladıkları iddia edilen 1’i yabancı uyruklu 14 kişi gözaltına alındı...
23.01.2015 Yaşam
Korkutan açıklama! Türkiye'de AİDS...
Korkutan açıklama! Türkiye'de AİDS... Önümüzdeki yıllarda AİDS hastalığının Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olacağına işaret eden Çelen, bilinçlendirme çalışmalarının arttırılması gerektiğini vurguladı...
19.01.2015 Sağlık
AIDS tarihe karışabilir
AIDS tarihe karışabilir UNAIDS, AIDS virüsünün 2030 yılına kadar küresel tehdit unusuru olmaktan çıkacağını bildirdi...
19.11.2014 Sağlık
Manikür yaptı, AIDS kaptı
Manikür yaptı, AIDS kaptı 22 yaşındaki genç kadın HİV virüsü taşıyan kuzeninin manikür aletlerini kullanınca AIDS kaptı.
14.11.2014 Dünya
Polisten ‘Harem Suare’ baskını
Polisten ‘Harem Suare’ baskını İSTANBUL Beyoğlu’nda bulunan tarihi Firuzağa Hamamı’nda fuhuş yapıldığı ihbarını alan polis hamama baskın düzenledi...
11.06.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Hıv Virüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hıv virüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.