Yeni nesil insülin tedavisi riski azaltıyor
Yeni nesil insülin tedavisi riski azaltıyor Yeni geliştirilen ve kontrollü çalışma grubunda etkileri incelenen uzun süreli insülin tedavisinin, tip 2 diyabetli hastalarda ciddi kan şekeri düşüklüğü (hipoglisemi) riskini azalttığı ortaya kondu.
31.07.2017 Sağlık
Bakanlık'tan Canan Karatay'a şok!
Bakanlık'tan Canan Karatay'a şok! SAĞLIK Bakanlığı, gebelikte şeker tarama testi ve çocukların kafeinli içecek tüketimine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, " Gebelikte şeker tarama testinin zararlı olduğuna dair iddianın bilimsel geçerliliği olmayıp Bakanlığımız iddiaların tam aksine gebelikte şeker tarama testini özellikle tavsiye etmektedir. Açlık kan örneğinde insülin veya trigliserid bakılarak gebelik diyabetinin teşhis edileceği yönündeki iddia ise bilim adamları tarafından üzerinde uzlaşı sağlanmış bir konu değildir" denildi. Prof. Dr. Canan Karatay, gebelikte şeker taramasının kesinlikle yapılmaması gerektiğini savunmuştu
10.04.2015 Sağlık
'Şeker' çocuklar da hasta olur...
'Şeker' çocuklar da hasta olur... Bildiğiniz gibi diyabetin diğer adı şeker hastalığı. Ama kendisi pek de şeker bir hastalık sayılmaz! Aşırı susama, halsizlik ve kilo kaybı gibi belirtilerle gelen diyabet, yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da görülebilir. Yazımızda çocuklarda görülen diyabetle ilgili merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.
15.03.2013 Arşiv