Herakles Lahdi, 57 yıl sonra evine getirildi
Herakles Lahdi, 57 yıl sonra evine getirildi Perge Antik Kenti'nden 1960'lı yıllarda kaçırılıp İsviçre'de ele geçirilen, Roma Dönemi'ne ait, üzerinde 'Herakles'in 12 işi'nin tasvir edildiği lahit, Antalya'ya getirildi. Lahit, 'Yorgun Herakles' heykeline de komşu olacak.
14.09.2017 Yaşam
Herakles Lahdi yola çıktı!
Herakles Lahdi yola çıktı! Türkiye'den 50 yıl önce kaçırıldığı düşünülen ve İsviçre'de bulunan Roma dönemi'ne ait, üzerinde 'Herakles'in 12 işi'nin tasvir edildiği lahid, Antalya'ya getirilmek üzere Cenevre'de özel olarak paketlenerek bulunduğu müzeden çıkarıldı. Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu, bu anlarda çekilen fotoğrafları paylaştı.
9.09.2017 Dünya
Çaldığın o lahdi yerine koy lütfen
Çaldığın o lahdi yerine koy lütfen Türkiye’den kaçırılan Roma Dönemi’ne ait “Herakles’in 12 işi”nin tasvir edildiği lahit tekrar Türkiye’ye getiriliyor.
8.09.2017 Yaşam
Sonunda Türkiye'ye iade ediliyor!
Sonunda Türkiye'ye iade ediliyor! Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Herakles lahdin 2010 senesinde Cenevre serbest limanında, İsviçreli yetkililerce gerçekleştirilen envanter kontrolü sırasında el konulduğunu anımsatarak, "Cenevre Başsavcılığı, 21 Eylül 2015'te lahdin iadesine kara verdi. Bu karar 2 Mayıs 2016'da Cenevre Adalet Mahkemesi Ceza Dairesi tarafından onaylandı. Daha sonra İsviçre Federal Mahkeme nezdinde itiraz edildi. Sonra da itiraz girişimlerimiz sonucunda geri çekildi ve böylece itirazın geri çekilmesiyle birlikte iade kararı da kesinleşmiş oldu." dedi.
24.03.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri