Sinovac mı BionTech mi tercih edilmeli?
Sinovac mı BionTech mi tercih edilmeli? Koronavirüs ile mücadelede aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Bu süreçte pek çok kişi aşı konusunda kararsızlık yaşıyor. Peki, hangi aşı daha etkili? Sinovac mı BionTech mi tercih edilmeli? Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar anlattı.
11.08.2021 Sağlık
Biontech mi Sinovac mı? Koronavirüse karşı kim, hangi aşıyı tercih etmeli, hangi aşı daha etkili, ne kadar koruyor?
Biontech mi Sinovac mı? Koronavirüse karşı kim, hangi aşıyı tercih etmeli, hangi aşı daha etkili, ne kadar koruyor? Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'de ocak ayında başlatılan aşılama programında yeni BioNTech sevkiyatı Türkiye’ye ulaştı. Biontech aşılarının gelmesinin ardından sunulan aşı tercihi ise kafa karışıklıklarına neden oldu. Randevu sistemi üzerinden Biontech ve Sinovac arasında hangisini seçmesi gerektiğini sorgulayan vatandaşlar Biontech mi Sinovac mı daha etkili sorularına yanıt arıyor. Peki, hangi aşı daha etkili, Biontech mi Sinovac mı tercih edilmeli?
7.06.2021 Gündem
Sinovac mı, Biontech mi? Hangi aşı mutasyona karşı daha etkili?
Sinovac mı, Biontech mi? Hangi aşı mutasyona karşı daha etkili? Aşılama sürecinin başlamasıyla birlikte pek çok kişinin merak ettiği tek bir konu var: 'Hangi aşı daha etkili?' Koronavirüs salgınında Türkiye 1 yılı aşkın bir süredir mücadele veriyor. Aşılar virüsü yenmede umut olsa da aşı ile ilgili kafa karışıklığı da sürüyor. Pek çok kişi 'Sinovac mı, Biontech mi? Hangi aşı mutasyona karşı daha etkili? Hangi aşıyı tercih etmeliyiz?' sorularını sıklıkla araştırıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş aşı tercihinde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
2.05.2021 Sağlık
Sinovac mı Biontech mi, hangi aşı daha etkili? Hangi korona aşısı daha iyi?
Sinovac mı Biontech mi, hangi aşı daha etkili? Hangi korona aşısı daha iyi? Sinovac aşısı mı Biontech mi? sorusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Biontech aşısının Türkiye'ye getirildiğini ve ilk dozlarının uygulanmaya başladığını duyurmasının ardından, herkes tarafından cevabı aranan soru oldu. Aşı sırası gelip, aşı hakkı kazanan vatandaşlar Sinovac aşısının mı, Biontech aşısının mı daha etkili olduğunu merak ediliyor. Sinovac ve Biontech aşısı hakkındaki merak edilenler…
6.04.2021 Gündem