Bahar aylarında hamileliği sağlıklı geçirmek için 6 ipucu!
Bahar aylarında hamileliği sağlıklı geçirmek için 6 ipucu! Doğanın uyanış zamanı ilkbaharı, hamileyken karşılayan anne adayları bu süreci nasıl daha rahat geçireceğinin ipuçlarını arıyor. Değişen hava sıcaklıkları, alerjik reaksiyonları tetikleyecek alerjenlerin artması ve kapıda bekleyen hava değişimi sürecinde hastalıklardan korunma kaygısıyla birleşince baharda hamileliğin tadını çıkarmak zorlaşabiliyor. Bu durumun bahar hamilelerini korkutmaması gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik için anne adaylarını uyardı.
19.03.2022 Sağlık
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet!
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet! Bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi anne adaylarındaki endişeyi katladı. Öyle ki hamilelik sürecinde yaşanan en küçük şikayetler bile “Ya bebeğime bir şey olursa?” korkusuyla çok daha fazla kaygıya ve strese yol açabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ebru Dikensoy pandemi sürecinde anne adaylarına özel önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
16.08.2021 Sağlık
Hamilelikte ödem neden olur?
Hamilelikte ödem neden olur? Hamilelik döneminde vücut değişiklikleri ilk üç trimesterda hızla görülüyor ve bebek bekleyen anneler için oldukça rahatsız eden semptomlar ortaya çıkabiliyor. Bunlardan biri de ödem nedeniyle hamilelerin ayaklarının şişmesi. Peki, Hamilelikte ödem neden olur? Hamilelikte ödemden nasıl korunulur? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer hamilelikte ödem sorunu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
15.08.2021 Sağlık