Koronavirüs anne karnındaki bebeği etkilemiyor!
Koronavirüs anne karnındaki bebeği etkilemiyor! Koronavirüs süreci herkesi olduğu kadar hamileleri de fazlasıyla etkilemiş durumda. Birçok yanlış bilgi etrafta dolaşırken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Salih Yılmaz merak edilen sorulara cevap verdi. Pandemi sürecinde dikkat edilen önlemlerle birlikte çok rahat bir şekilde doğumların gerçekleştiğini hatırlatan Dr. Salih Yılmaz, şimdiye kadar elde edilen bilgiler dahilinde koronavirüsün anne karnındaki bebeği etkilemediğinin altını çizdi.
23.05.2021 Sağlık
Koronavirüs hamileliğinde doğru sanılan 10 yanlış!
Koronavirüs hamileliğinde doğru sanılan 10 yanlış! Covid-19 enfeksiyonuna yakalanmak herkes için kaygı verici. Ancak öyle bir grup var ki onlar sadece kendileri için kaygılanmıyor, henüz doğmayan bebeklerinin de sağlığından endişe ediyorlar. Çünkü hamilelik sırasında meydana gelen diyaframın yükselmesi, solunum mukozasının ödemli olması ve oksijen tüketiminin artması gibi nedenler anne adaylarının solunum yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarına neden oluyor. Bu durum da Covid-19 enfeksiyonuna yakalanma riskini artırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Günay Gündüz kafa karşıklığına neden olan koronavirüs hamileliğinde doğru sanılan 10 yanlışı anlattı
19.02.2021 Sağlık
Hamilelikte koronavirüsten korunmanın 7 yolu
Hamilelikte koronavirüsten korunmanın 7 yolu Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü andan bu yana, virüsün hamileleri ve gelişmekte olan bebeklerini nasıl etkilediği en çok merak edilen konuların başında geliyor. Uzmanlar hamilelikte Covid-19 enfeksiyonu ve pandemi sürecine yönelik önemli uyarılar bulunuyor.
4.02.2021 Sağlık
6 soruda hamilelikte Covid-19
6 soruda hamilelikte Covid-19 Etkisini devam ettiren Covid 19 ile ilgili endişeler her geçen gün daha da artıyor. Hamileler, Covid 19 ile ilgili hem bebeklerinin hem de kendi sağlıklarının nasıl etkilendiğini araştırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sinem Demircan Hamilelikte Covid-19 hakkında merak edilenleri anlattı.
22.01.2021 Sağlık