Gebelik döneminde varis oluşumuna dikkat!
Gebelik döneminde varis oluşumuna dikkat! Toplardamar sistemindeki değişikliklere bağlı olarak gebelerin yaklaşık yüzde 15’inde bacaklarda varis oluşumu görülebileceğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Sıdıka Altop, gebelikte oluşan varislerin daha çok gebeliğin üçüncü ayından itibaren artma eğiliminde bulunduğunu ifade etti.
2.12.2021 Sağlık
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor!
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor! Günümüzde kadınların eğitim seviyesinin yükselmesi, iş gücüne katılımın artması, kariyer kaygısı ve geniş aile yapısının azalması, özellikle doğurganlığın en yüksek olduğu 21-25 yaş aralığının kaçırılmasına sebep oluyor. Yaş ilerledikçe bazı sağlık sorunlarının artması ve yumurta rezervlerinin azalması ise hamile kalmayı zorlaştırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
28.11.2021 Sağlık
Bebekte astımı önlüyor
Bebekte astımı önlüyor İngiltere’deki Southampton Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, hamilelik döneminde düzenli olarak somon tüketen anne adaylarının çocuklarının, astıma yakalanma risklerinin büyük ölçüde azaldığını ortaya koydu.
7.04.2016 Dünya