Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunlu
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunlu Bir holding bünyesinde fabrika müdürü olarak çalışan yöneticinin haftalık izin ücreti talebini değerlendiren Yargıtay, emsal bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, davacının üst düzey yönetici olarak çalışma süresini kendisinin belirlemiş olmasının haftalık tatil hakkını ortadan kaldırmayacağına hükmetti.
20.02.2023 Çalışan Hakları
Tüm çalışanları kapsıyor, zorunlu! İmza atılmış bile olsa geçersiz...
Tüm çalışanları kapsıyor, zorunlu! İmza atılmış bile olsa geçersiz... Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan herkesi kapsıyor. Zorunluluk bulunuyor. Bazı işverenler çalışanlardan onay için imza alıyor. Ancak böyle bir durumda bile çalışan hakkını kaybetmiyor.
15.11.2021 Çalışma Hayatı
Haftalık iznini kullanamayan çalışanlar ne yapmalı?
Haftalık iznini kullanamayan çalışanlar ne yapmalı? İş Kanunu tarafından kendilerine tanınan hafta tatilini kullanamayan çalışanlar, bu durumda ne gibi hakları olduğunu merak ediyor. Her hafta kesintisiz 24 saat izin yaptırılması gereken işçilere bu hakkı vermeyen işveren dava edilerek bu günlerin ücreti alınabilir mi? İşte detaylar…