Emeklilik fırsatı! Kadın-erkek fark etmiyor, flaş detay belli oldu, çalışma şartı aranmıyor
Emeklilik fırsatı! Kadın-erkek fark etmiyor, flaş detay belli oldu, çalışma şartı aranmıyor Emekli olmak isteyenler için önemli bir fırsat sunuluyor. Hem kadınlar hem de erkekler farklı şartlar geçerli olsa da yararlanabiliyorlar. Kadınlar için çalışma zorunluluğu bulunmuyor. Gurbetçi vatandaşlara Türkiye'den emekli olma imkanı sağlanıyor. Vatandaşlar yurt dışı sürelerini borçlanarak emekli olabiliyor. Daha önce Türkiye'de sigorta girişi olanlar da sigorta başlangıcı olmayanlar da emeklilik imkanından yararlanabiliyor. Yurt dışı borçlanma şartları neler? Yurt dışında çalışanlar nasıl emekli olur? İşte merak edilen soruların yanıtları...
10.04.2022 Emekli
e-Devlet'ten hemen başvuru imkanı! SGK'dan aylık bağlanıyor, emeklilik ile ilgili flaş detay
e-Devlet'ten hemen başvuru imkanı! SGK'dan aylık bağlanıyor, emeklilik ile ilgili flaş detay SGK'ya e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık bağlanıyor. Emekli olmak isteyen ve gerekli şartları taşıyanlar bu imkandan yararlanabiliyor. Gurbetçi vatandaşlar primlerini ödemek koşuluyla Türkiye'den de emekli aylığı alabiliyor. Gurbetçilerin bu haktan yararlanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesine e-Devlet şifresiyle başvuru yapması gerekiyor.
1.12.2021 Emekli
Gurbetçi kadınlara çalışmadan emeklilik!
Gurbetçi kadınlara çalışmadan emeklilik! Yurt dışında çalışan vatandaşlar bu süreleri Türkiye'de borçlanarak emekli olabiliyor. Kadınlar ise çalışmalarına gerek kalmadan ikamet ettikleri her süreyi emeklilik hesaplarından saydırabiliyor.
30.06.2019 Ekonomi