Göz Tansiyonu

Göz Tansiyonu

Son dakika göz tansiyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göz tansiyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göz tansiyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Tansiyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz tansiyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 269 göz tansiyonu haberi bulunmuştur. Tüm göz tansiyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları...
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları... Oniks taşı yüzyıllar boyunca gizem kaynağı olmuştur. Eşsiz oniks taşı binlerce yıldır en popüler mücevher taşları arasında bulunmaktadır.
27.01.2024 Yaşam
'Sahte göz ameliyatı' ile büyük vurgun! SGK'yı böyle soydular
'Sahte göz ameliyatı' ile büyük vurgun! SGK'yı böyle soydular İstanbul'da bazı göz hastanelerinin önünde ücretsiz göz tansiyonu ölçme bahanesiyle insanların kimlik bilgilerini alan daha sonra bu bilgilerle kişileri ameliyat olmuş gibi gösterip SGK'dan 63 milyon lira aldığı belirlenen aralarında doktorların da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.
9.06.2023 Yaşam
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’ Gözlerde ani gelişen ve gözün iç dokularının iltihaplanması şeklinde kendini gösteren üveit hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, hastalığın oluşma nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Üveit hastalığı vücudu etkileyen farklı bir hastalık sonucu da oluşabildiğini söyleyen Prof. Dr. Göçgil, “Görmenin oluştuğu makula bölgesinde ve göz siniri bölgesinde meydana gelen üveit durumlarında tedavide geç kalınması durumunda dokularda meydana gelecek hasar oluşumu nedeniyle kalıcı görme kayıpları ile karşılaşılabilmektedir” uyarısında bulundu.
1.04.2023 Sağlık
Belirti göstermiyor, sinsice ilerliyor! Kör eden tehlike: Glokom
Belirti göstermiyor, sinsice ilerliyor! Kör eden tehlike: Glokom Gözlerde sinsice ilerleyen ve genellikle belirti dahi vermeyerek göz sinirinde tahribata sebep olan göz tansiyonu hastalığı (glokom) nedeniyle her yıl dünya genelinde 6.4 milyon insan görmesini yitiriyor. Göz tansiyonu ile glokomun birbirine karıştırıldığının altını çizen Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Göz tansiyonu ile göz tansiyon hastalığı (glokom) birbirinden ayırt edilmelidir. Her göz tansiyonu yüksek olan hasta glokom mudur? Değildir. Hastalar göz doktoruna başvurmadığı sürece glokom olduklarından habersizdir. Glokom önlem alınmadığı taktirde geri dönülemez görme kayıplarına yol açabilmektedir” şeklinde konuştu.
2.02.2023 Sağlık
Glokom hastalığı nasıl tedavi edilir?
Glokom hastalığı nasıl tedavi edilir? Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan, tedavisi önem ve uzmanlık gerektiren glokom hastalığını sizler için anlatıyor.
22.06.2022 Sağlık
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor...
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor... Bronzlaştırıcı spreyler son dönemde sosyal medyanın trendleri arasında yer alıyor. Saatlerce güneşlenmek yerine, buruna sıkılan sprey ile birkaç günde bronzlaşma sağlıyor. Uzmanlardan uyarı geldi, büyük tehlike taşıdığı ortaya çıktı. Bu spreylerin uzun vadede sorunlara neden olduğunu dile getiren Dr. Faraz Mahmood Ali, “Sürekli melanotan II’nin vücuda girmesi çok zararlı. Cilt kanserleri dışında kalbe ve böbreklere de kalıcı olarak zarar veriyor. Hatta kas hücrelerinin parçalanmasıyla ölüme bile neden oluyor” uyarısında bulundu.
9.04.2022 Sağlık
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Ceylan, göz tansiyonu (glokom) rahatsızlığının bilinen nedenlerinin başında kravat veya fular gibi sıkı boyun bağları ile üflemeli çalgıların geldiğini söyledi.
8.04.2022 Sağlık
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Ceylan, göz tansiyonu (glokom) rahatsızlığının bilinen nedenlerinin başında kravat veya fular gibi sıkı boyun bağları ile üflemeli çalgıların geldiğini söyledi.
8.04.2022 Sağlık
Sinsi hastalık görme kaybına neden oluyor
Sinsi hastalık görme kaybına neden oluyor Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aktaş, halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokoma karşı uyardı.
12.03.2022 Sağlık
Sessizce ilerliyor, fark edilmezse kör ediyor
Sessizce ilerliyor, fark edilmezse kör ediyor Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Rana Altan Yaycıoğlu, halk arasındaki adıyla 'göz tansiyonu' olarak bilinen glokomun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık görülen ilk beş körlük nedeni arasında yer aldığını, görme kaybı oluştuktan sonra geri dönüşün olmadığını söyledi.
11.03.2022 Sağlık
Kovid-19 hastalarına "şaşılık" uyarısı
Kovid-19 hastalarına "şaşılık" uyarısı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüban Atilla, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) şaşılığa neden olabildiğini, servislerinde bu vakalarla sık karşılaştıklarını belirterek, "Koronavirüsü illaki ağır atlatmak gerekmiyor, hafif geçirenlerde de rastlıyoruz." dedi.
21.11.2021 Sağlık
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat!
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat! Hem erkek hem de kadında 40’lı yaşlarda ortaya çıkan göz sağlığı problemleri konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkaya göz hastalıklarının tedavisi için ortak planlanabilen, halk arasında akıllı lens olarak bilinen multifokal lens tedavisini anlattı.
13.09.2021 Sağlık
Bu hastalıklar görme kaybına neden olabilir
Bu hastalıklar görme kaybına neden olabilir Diyabete bağlı ortaya çıkan diyabetik retinopati, kalıcı görme kaybına neden olabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeref Kayabaş, “Sarı nokta, glokom ve diyabetik retinopati hastalıkları görme kayıplarına neden olabilir” dedi.
4.09.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı:  Her iki gözde kalıcı görme kaybına neden oluyor
Uzmanı uyardı: Her iki gözde kalıcı görme kaybına neden oluyor Glokom (göz tansiyonu) hastalığı, göz tansiyonunun yükselmesiyle görme sinirinin tahrip olması ve sinir hücrelerinin ölmesiyle ortaya çıktığını söyleyen Op. Dr. İbrahim Sayın, “Glokom 20 kişiden birinin her iki gözünde kalıcı görme kaybına neden oluyor” dedi.
17.07.2021 Sağlık
Kontrol edilmeyen diyabet hastalığı gözleri etkiliyor!
Kontrol edilmeyen diyabet hastalığı gözleri etkiliyor! Erken teşhis, tedavi ve sık kontrollerle birçok diyabetli hastada ciddi görme kayıplarının engellenebileceğini dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, diyabeti olanlarda katarakt gelişme riski yüzde 60 oranından daha fazla olduğunu söyledi.
7.07.2021 Sağlık
Her yüz şeker hastasının 30'unda göz etkileniyor
Her yüz şeker hastasının 30'unda göz etkileniyor Diyabetin ülkemizde görülme sıklığının yüzde 11.9 olduğunu söyleyen Op.Dr. Ebru Ceyda Bostan, “Diyabet Hastalarında diyabetik retinopati dediğimiz şeker hastalığının gözü etkileme sıklığı yaklaşık olarak yüzde 30‘dur.” dedi.
8.06.2021 Sağlık
En çok göze zarar veriyor! Diyabeti hafife almayın!
En çok göze zarar veriyor! Diyabeti hafife almayın! Diyabetin göz sorunlarına yol açtığı hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Bu sorunların erken tespit edilmesi durumunda tedavi başarısının daha yüksek olduğunu vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Diyabet hastalarının şikayetleri olmasa da düzenli göz muayenesi çok önemli. Koşullar aynı olmak şartıyla 10 yıldan beri diyabet olanın göz ve diğer dokulardaki komplikasyon riski 5 yıl diyabet olanlara göre daha yüksektir. Diyabetik hastalarda sık görülen göz problemleri glokom, katarakt ve retinopati olarak sıralanabilir” açıklamasında bulundu.
4.05.2021 Sağlık
Göz sağlığında, erken teşhisin önemi büyük
Göz sağlığında, erken teşhisin önemi büyük Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek, "Doğumsal kataraktı test etmenin kolay bir yolu var. Çocuğunuzun fotoğrafını çekip göz bebeklerini kontrol edebilirsiniz. Tek gözde ya da iki gözde birden kırmızı yansıma yoksa bu durum; doğumsal katarakt, doğumsal göz tümörleri ya da retinablastoma gibi rahatsızlıkların belirtileri olabilir. " ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Sağlık
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli
Oruç sebebiyle göz damlası kullanımı ihmal edilmemeli Göz Doktoru Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, “Oruç sebebiyle hekime danışmadan göz damlanızı kullanmayı kesmeyin. Özellikle glokom hastalığı ve göz ameliyatı olan kişiler damla kullanmayı ihmal etmemeli. Göz damlası ihtiyacı varken kullanmamak ciddi sonuçlar oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Sağlık
Çocuklarda göz tansiyonu
Çocuklarda göz tansiyonu İri gözlere sahip olan çocuklarda göz tansiyonunun erken fark edilmemesi ileriki yaşlarda görme kaybına sebep olabiliyor.
22.03.2021 Sağlık
Göz kızarıklığının nedeni 'kuruluk' olabilir
Göz kızarıklığının nedeni 'kuruluk' olabilir Pandemiyle birlikte değişen yaşam koşullarının gözlerdeki yansımasının temel olarak miyopi derecesinde artış, göz yorgunluğu ve göz kuruluğu olduğunu söyleyen Op. Dr. Deniz Marangoz, "Göz kuruluğu, göz kızarıklığının en sık görülen sebeplerinden" dedi.
18.03.2021 Sağlık
'Göz sağlığı için Diyabet büyük risk oluşturuyor '
'Göz sağlığı için Diyabet büyük risk oluşturuyor ' Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Okan Toygar, göz tansiyonu, gözyaşı yetersizliği, katarakt ve görme sinirinde kuruma yapabilen şeker hastalığı hakkında uyarılarda bulundu.
16.03.2021 Sağlık
Genetik faktörler göz tansiyonu riskini 7 kat artırabiliyor
Genetik faktörler göz tansiyonu riskini 7 kat artırabiliyor Glokom ya da halk arasındaki ismiyle göz tansiyonu sinsice ilerleyen göz hastalıklarından birisi. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Belkıs Ilgaz Yalvaç, tedavi edilmediğinde görme kaybına bile yol açabilen glokomun yakın aile bireylerinden birinde görülmesi halinde risk oranının yaklaşık 7 kat artabileceği uyarısında bulundu.
11.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Tansiyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz tansiyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.