Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında görüntülendi! Adım adım seri üretime...
Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında görüntülendi! Adım adım seri üretime... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından projelendirilen ve Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen Gökbey, alanının en iyileri arasında yer alıyor. Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar” programı kapsamında TUSAŞ Tesislerinde ürünleri inceleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra ürünler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf karelerinde dikkat çeken bir detay gözlerden kaçmadı. Yerli ve milli genel maksat helikopteri Gökbey’in 4’üncü prototipi ilk kez görülmüş oldu.
7.01.2022 Bilim ve Teknoloji
SHGM, Gökbey helikopterine Tasarım Organizasyonu Onay Belgesi verdi
SHGM, Gökbey helikopterine Tasarım Organizasyonu Onay Belgesi verdi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen T625 Gökbey helikopterine Tasarım Organizasyonu Onay Belgesi verildi.
17.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Gökbey helikopteri yerli motorla buluşuyor
Gökbey helikopteri yerli motorla buluşuyor Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yerli Gökbey Genel Maksat Helikopteri, yıl sonunda yerli motoruyla buluşacak.
25.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Gökbey helikopteri "Kartal" ile uçacak!
Gökbey helikopteri "Kartal" ile uçacak! TUSAŞ'ın ana yükleniciliğinde, KORDSA ile yürütülecek Kartal Projesi'yle Gökbey'e ait helikopter pallerinin üretiminde kullanılan, Türkiye'de üretilmeyen, ihracat lisansına tabi malzemeler yerli olarak geliştirilecek.
20.01.2020 Bilim ve Teknoloji