İlave zam açıklaması! Yüzde 25 fiyat artışı, peynir, yumurta, gazlı içecekler ve...
İlave zam açıklaması! Yüzde 25 fiyat artışı, peynir, yumurta, gazlı içecekler ve... Döviz kurunda görülen düşüş sonrası vatandaşlarda indirim yapılacağı beklentisi oluştu. Özellikle gıda ürünlerinde kur bahanesi ile yapılan fiyat artışlarının geri çekileceği düşünülüyordu. Ancak beklenen olmadı. İlave zamlar geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkar Federasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, döviz kurlarındaki düşüşün ardından indirim bekleyen vatandaşın, zamlarla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü. Palandöken, “Kur yukarı çıkarken günde 4 kere etiket değiştirenlerde 4 gündür ses yok. Son 3-4 gün içinde gazlı içecekler yüzde 25, kaşar peynir ve beyaz peynir yüzde 20, yumurta yüzde 10 ilave zam yedi. Cezalar arttırılmalı ve denetimler sıklaştırılmalı” dedi.
26.12.2021 Ekonomi
Çifte zam! Fiyatlar art arda değişiyor, piyasaya ürün verilmiyor
Çifte zam! Fiyatlar art arda değişiyor, piyasaya ürün verilmiyor Gıda fiyatlarına gelen fahiş zamlar nedeni ile vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Fiyatlar her gün değiştirilirken birçok ürünün stok yapıldığı ve ucuza alınan ürünlerin zamlı olarak satıldığı iddia ediliyor. Toptancıların, markalar tarafından ürünlere zam geleceği tarihi önceden öğrendikleri ve serbest piyasa koşullarını bahane ederek markalar zam yapmadan hemen önce ürün fiyatlarına önce kendi zamlarını eklediği, ardından da markaların belirlediği zam oranını da ürün fiyatına ekleyerek bir ürüne çifte zam yaptığı da ileri sürüldü. Türkiye’nin önde gelen bir gıda pazarlama ve dağıtım firması son 3 haftadır piyasaya sınırlı sayıda ürün verdi. Bir diğeri geçen hafta İstanbul’da 2 gün boyunca satış temsilcilerini hiç sahaya çıkarmadı. Bu nedenle küçük marketler toptancılara yüzde 20 fazla fiyat ödemek zorunda kaldı. Bazı market sahipleri de normalden 5 kat fazla alarak stok yaptı.
9.12.2021 Ekonomi
Zam oyunu! Fiyatlar yüzde 100 arttı, çifte tarife başladı
Zam oyunu! Fiyatlar yüzde 100 arttı, çifte tarife başladı Zam üstüne zam yapıldı. Öyle ki fiyat artışları yüzde 100'ü buldu. Ucuza alınan ürünler zamlı fiyatlarla satılıyor. Ayrıca çifte tarife uygulanmaya başladı. Kurdaki artışı ranta çevirme telaşına düşen fırsatçılar yine işbaşında. Sattığı malı daha yüksek bir bedelden yerine koyacağını bahane eden bazı işletmeler, ucuza aldıkları malların bile fiyatlarını yüzde 100’den fazla artırıyor
8.12.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri