Tarım Kredi Kooperatifleri ürün fiyatları indirilecek mi? Temel gıda ürünlerine indirim gelecek mi? Et fiyatları düşecek mi?
Tarım Kredi Kooperatifleri ürün fiyatları indirilecek mi? Temel gıda ürünlerine indirim gelecek mi? Et fiyatları düşecek mi? Sektörde pek çok markete göre indirimli ürünleriyle ön plana çıkan Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı marketler de yeni bir hazırlık var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan indirim talimatı geldi. Kooperatiflere bağlı marketlerde satılan ürünlerin vatandaşa uygun fiyatla satılması için talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, marketlerin kar amaçlı kurulmadığı uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de dana eti için de fiyatların düşürülmesini istemişti. Peki, Tarım Kredi Kooperatifleri ürün fiyatları indirilecek mi? Temel gıda ürünlerine indirim gelecek mi? Et fiyatları düşecek mi? Hangi ürünlerde indirim olacak? Et, yumurta, yağ ve şeker fiyatlarına indirim gelecek mi? İşte detaylar…
10.08.2022 Ekonomi
İndirimler bugün başladı! 81 ilde uygulanıyor, etiketlere yansıyacak, fiyatlar düşecek
İndirimler bugün başladı! 81 ilde uygulanıyor, etiketlere yansıyacak, fiyatlar düşecek Fiyatlar düşüyor. Marketlerde etiketler değiştiriliyor. 81 ilin tamamında geçerli. Deterjandan tuvalet kağıdına, bebek bezinden hijyen malzemelerine kadar çok sayıda üründe uygulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel ihtiyaç malzemelerinde KDV oranının yüzde 8'e indirileceğini duyurmuştu. Yeni KDV düzenlemesi bugünden itibaren başlıyor. KDV indirimleri etiket fiyatlarının da düşmesini sağlayacak. Öte yandan temel gıda maddeleri dışında konut sektörü için de yeni KDV düzenlemesi uygulanmaya başlıyor. Konutların net alanının 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı yüzde 8, 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda, bu sınırı aşan kısım için yüzde 18 olarak belirlendi. Sertifikalı tohum ve fidanların tamamında da yüzde 1 KDV oranı uygulanacak.
1.04.2022 Ekonomi
İndirim haberleri art arda geldi!  Migros, CarrefourSA, Şok, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tek tek duyurdu... Ayçiçek yağı, çay, yumurta, süt, peynir ve...
İndirim haberleri art arda geldi! Migros, CarrefourSA, Şok, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tek tek duyurdu... Ayçiçek yağı, çay, yumurta, süt, peynir ve... Fahiş fiyatlar nedeni ile uzun süredir gündemde olan zincir marketlerden bu kez indirim haberleri geliyor. Döviz kurunda görülen düşüşün ardından vatandaşlar özellikle gıda ürünlerindeki zamların geri çekilmesini bekliyordu. Migros, Şok ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri indirim haberlerini peş peşe duyurdu. Birçok ürünün fiyatı düşürüldü. Liste fiyatları açıklandı. Ayçiçek yağı, çay, yumurta, süt, peynir ve daha çok sayıda üründe indirim yapıldı. Ayçiçek yağının litresi 109 liraya, sütün litresi ise 6.90 liraya düşürüldü. Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan tuvalet kağıdı fiyatı ise 59 liraya çekildi. Öte yandan Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılan açıklamada girdi fiyatlarının düşmesi beklenmeden yüzde 30'a varan indirim yapıldığı duyuruldu.
27.12.2021 Ekonomi