Stres bu hastalığa neden oluyor!
Stres bu hastalığa neden oluyor! Vücudun hemen her bölgesinde görülebilen sinir sıkışması karıncalanma ve iğne batar hissine eşlik eden ağrılarla belirti gösteriyor. Her yaş grubunda görülebilen sinir sıkışması hakkında uyarılarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, tedavi yöntemlerini anlattı.
30.11.2021 Sağlık
Evde basit ve etkili egzersiz nasıl yapılır?
Evde basit ve etkili egzersiz nasıl yapılır? Koronavirüs nedeniyle evde kaldığımız bugünlerde evde basit ve etkili egzersizler ile formda kalmak mümkün. Uzmanlar günlük egzersizlerin sağlık açısından çok yönlü etki sağladığını belirtiyor. Kilo artışından obeziteye, anksiyeteden depresyona, kalp-damar hastalıklarından kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları gibi çok sayıda soruna basit ama güçlü ve hayatınızın geri kalanında formda kalmanızı sağlayacak bir egzersiz rutini ile çözüm bulabilirsiniz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Hasan Mola Ali evde yapılabilecek basit ve etkili egzersizleri anlattı. İşte bel inceltmekten göbek eritmeye faydasını göreceğiniz en çok kalori yakan egzersizler...
19.03.2021 Sağlık
Evde kalma sürecinde bu egzersizleri mutlaka yapın
Evde kalma sürecinde bu egzersizleri mutlaka yapın Corona virüs salgını nedeniyle evde kaldığımız süreç hem ruhsal hem de fiziksel sağlık açısından bazı sorunlara neden olabilir. Uzmanlar sosyal mesafe sürecinde evde hareketsiz kalınmaması konusunda uyarıyor. Peki, evde kalma sürecinde egzersiz yapmak neler kazandırır? Evde hangi egzersizleri yapabiliriz? Yaşlılar evde hangi egzersizleri yapabilir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hülya Şirzai evde kalma sürecinde yapılabilecek egzersizler hakkında bilgi verdi.
4.04.2020 Sağlık