Sözleşmeli personel ve taşeron işçilere kadro verilecek mi? Belediye şirketlerinde çalışan işçiler kadroya geçirilecek mi?
Sözleşmeli personel ve taşeron işçilere kadro verilecek mi? Belediye şirketlerinde çalışan işçiler kadroya geçirilecek mi? Milyonları ilgilendiriyor! Taşeron, sözleşmeli personel, belediye şirketlerinde çalışan işçiler, geçici ve mevsimlik işçileri ilgilendiren yeni düzenleme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tek tek açıkladı. Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi, mevsimlik işçiler ile geçici işçilere yönelik de düzenleme, geçici işçilerin hukukunu koruyacak düzenleme ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Peki, Sözleşmeli personel ve taşeron işçilere kadro verilecek mi? Belediye şirketlerinde çalışan işçiler kadroya geçirilecek mi? İşte detaylar…
Bakan Selçuk açıkladı: O süre 10 aya uzatıldı!
Bakan Selçuk açıkladı: O süre 10 aya uzatıldı! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplu iş sözleşmesinde geçici işçilerle alakalı verdikleri sözü hatırlatarak, "Hamdolsun sözümüzü tuttuk, geçici işçi kardeşlerimizin 2019 yılında çalışma sürelerini 9 ay 29 güne kadar uzattık. Emekçi kardeşlerimiz ve ailelerine hayırlı uğurlu olsun." dedi.
2.10.2019 Ekonomi
Geçiçi işçiler grev kırıcı olamayacak
Geçiçi işçiler grev kırıcı olamayacak Özel İstihdam Büroları’na (ÖİB) geçici iş ilişkisi kurma yetkisi veren yönetmelik taslağı tamamlandı. Taslağa göre, mevsimlik tarım işlerinde, iş sözleşmesi askıda kaldığında, ev hizmetlerinde ve dönemsel işlerde, işveren ÖİB aracılığıyla geçici işçi çalıştırabiliyor. Taslakla mevcut çalışanın en fazla %25’i geçici işçi olabilecek ve bu işçiler ‘grev kırıcı’ olarak kullanılmayacak.
15.08.2016 Ekonomi