Gebelik diyabetinden korunmanın yolları!
Gebelik diyabetinden korunmanın yolları! Yaklaşık 40 haftalık heyecanlı bekleyişte ortaya çıkabilen gestasyonel diyabet yani gebelik diyabeti, pek çok anne adayını endişelendiriyor. Daha önce kan şekeri hiç yükselmemiş kadınlarda da gebelik diyabeti görülebiliyor. Ancak düzenli beslenme ve egzersizin yanı sıra gerekli hallerde ilaç desteğiyle kontrol altına alınabilen bu tabloyla hem anne hem de bebekte herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr. Emre Pabuçcu, gebelik diyabeti ve korunma yollarını anlattı.
8.02.2021 Sağlık
'Gebelik diyabeti doğumsal anomali sebebi olabilir'
'Gebelik diyabeti doğumsal anomali sebebi olabilir' Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ercan, tüm gebelere 24-28. gebelik haftalarında şeker yükleme testiyle diyabet taraması yapılmasını önerdiklerini belirterek "Aksi halde şeker hastalığı olan gebelerin yarısına ne yazık ki tanı konulamayacak" dedi.
7.08.2017 Sağlık
DİKKAT! Kimler oruç tutamaz?
DİKKAT! Kimler oruç tutamaz? Uzmanlar, uzun süreli açlık ve susuzluğun olduğu Ramazan ayında kimlerin oruç tutamayacağını açıkladı. İşte oruç tutması sakıncalı olan kişiler...
30.05.2017 Sağlık
Şekerim yok; gebelik şekerim var!
Şekerim yok; gebelik şekerim var! Hamilelikte vücudumuzda birçok değişiklik olur. Doğumla birlikte sona eren bir hastalık olan gestasyonel diyabet, diğer adıyla gebelik diyabeti de bunlardan biri. Nedir? Tedavisi nasıl yapılır?
11.06.2013 Arşiv