Ofisler evlere taşınıp, eve yemek ve çocuk bakımı hizmeti başlayabilir
Ofisler evlere taşınıp, eve yemek ve çocuk bakımı hizmeti başlayabilir Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Şahin Balcıoğlu, corona virüs nedeniyle yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, "Belki ofisler boşalacak ve herkes evinde çalışacak. İnsanlar evde çalışırken işverenler daha verimli olmalarını isteyecek. Belki eve yemek servisleri, temizlik ve çocuk bakımı hizmeti başlayacak" dedi.
24.06.2020 Ekonomi
Evden çalışanlar tam maaş mı alır? Evden çalışanlar kısa çalışma ödeneği alacak mı?
Evden çalışanlar tam maaş mı alır? Evden çalışanlar kısa çalışma ödeneği alacak mı? Corona virüsü önlemleri kapsamında evden çalışmak durumunda kalan vatandaşlar, evde kaldıkları süre boyunca maaşlarının tam yatıp yatmadığını merak ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanlarına evden çalışılan süre, kısa çalışma ödeneği kapsamına girer mi, sorularını soruyor. Peki, evden çalışana maaş tam mı yatar? Evden çalışma emekliliği etkiler mi?
23.06.2020 Emekli
Evden çalışan herkesi ilgilendiriyor! Çok önemli uyarı
Evden çalışan herkesi ilgilendiriyor! Çok önemli uyarı Evden çalışan herkesi ilgilendiriyor. Çok önemli uyarı geldi. İHÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Gümrükçüoğlu, "Pandemi sonrası yeni normal dönemde ve daha sonrasında da home-office çalışmaya kanaatimizce sıkça başvurulacağından, konuya ilişkin mevzuatın gözden geçirilmesini gerektiren durumların ve yargı alanını uzun yıllar meşgul edeceğini düşündüğümüz problemlerin değerlendirilmesi lazım" dedi.
27.05.2020 Gündem
Kamuda yeni dönem! Çalışma saatleri...
Kamuda yeni dönem! Çalışma saatleri... Milyonlarca kamu çalışanının çalışma koşulları ihtiyaç ve tercihlerine göre yeniden yapılandırılıyor. Esnek çalışma modeline geçiliyor. Kamu çalışanlarına da evde çalışma izni yolda.
3.07.2019 Çalışma Hayatı